projektiranje 4 bitni brojač

S

salma shabayek

Guest
Kako mogu dizajnirati 4 bitni brojač koristeći d japanke zahvaljujući

Pretpostavljam da želite sinkroni brojač - Koristite D flip flop stol uzbude i sastaviti svoj stol kruga uzbude sa svojim sadašnjim i pored države. Koristite Karnaughova tablica karte riješiti za razvoj vrijednosti za svaki lak udarac neuspjeh (4 u vašem slučaja 'coz to je 4-bitni brojač). Ovdje je rješenje zapravo: www.csci.csusb.edu/schubert/tutorials/csci310/f03/dw4bit.pdf

Hvala puno ali što ako sam ograničen sa 4 flipflops i samo 3 logička vrata Imate li ideju kako će to raditi? Hoće li sadrže nekakvu posebnu značajku? Puno hvala opet

Točno ono što su vaše potrebe za dizajn? Razlog zbog kojeg sam pitati je možete dizajnirati 4-bitni asinkroni brojač sa samo četiri D flip flops. Ako imate potrebu da države - broj iz (0000) B (1100) b, a ne (1111) b, a zatim koristite NAND vrata asinkrono jasnim ulaza svih japanke jednom šalteru doseže (1100) b. Možete napraviti slučaj za sličnu asynch dizajn koji će koristiti 4 FFS i 3 logička vrata.

moj jedini ograničenje je da brojač se sastoji od 4 d japanke i sve 3 logička vrata pokušat ću ga provesti brojati do 1100 kao što mi je nadam se da radi Hvala puno :) [size = 2] [color = # 999999] Added nakon 45 minuta: [/color] [/size] Ja sam stvarno žao, ali može count brojač samo neparne brojeve? Ja sam stvarno žalostan za poremećaja, ali ne mogu to shvatiti Hvala

Yup, možete dizajnirati sinkroni četiri malo čak i brojač. Nacrtaj svoj državne stol sa svojim sadašnjim i pored država, koristite D-flip flop stol uzbude i Karnaughova tablica karata i izvaditi D vrijednost za svaki od japanke i imate vaš čak i brojač! Nisam siguran koliko je logika vrata će koristiti iako, možda možete ga smanjiti do tri vrata ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back