Problem s I2C i SPI.

B

Bizzare

Guest
Hi momački, ja sam stavljajući zajedno projekt se temelji na sustavu prikupljanje podataka pomoću mikročipa P16F877A, vanjskog EEPROM (24LC256) i ubrzanja (ADXL345). U mom kodu sam postavio igle C3 i C4 za I2C za prijenos podataka na vanjskom EEPROM i igle C6 C7 + za RS232 na računalo za upload podataka za analizu. Moj je problem ..... nakon čitanja ADXL345 podatkovne tablice piše akcelerometar koji će se koristiti u SPI ili I2C modu. Je li to moguće s obzirom na već koristim igle za EEPROM. Ja sam zadivljen, ako postoji način oko toga, ali ja sam relativno nova na kodiranje i razumijevanje Pics, tako da bilo koji savjet o tome što bi se moglo učiniti će biti od pomoći, hvala unaprijed.

Mislim da imaš samo jedan I2C/SPI port na tom uređaju. No, možete objesiti više uređaja u autobusu, oni samo moraju imati različite adrese. To je kratak odgovor. Složeniji odgovor je: morate educirati sebe o SPI ili I2C-ali to nije tako teško. (Barem ne tako teško kao USB ili Ethernet). Zapravo, s SPI koju će koristiti poseban ČIP odabire, nema obraćanja kao u I2C.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back