približavanja umnožak

H

honnaraj.t

Guest
bok,
trebam učiniti množenje 12-zalogaj (11-0) što je broj stalnih sredstava formata .......
U ovom posljednjem malo predstavlja bit za predznak i preostali predstavlja veličine.ja sam događaj množenje pomoću Altera multiplikator (MEGAWIZARD-func) koji se daje 24-bitni proizvod, ali ja želim da se to sažeti na 12-zalogaj (efikasnije ).............. priložite bilo koji materijal u vezi ove teme, ako je dostupna.hvala unaprijed .....................................

Mislim da si govorimo o redovitim potpisan (2's komplement) aritmetika.Za 12-bitnim točan rezultat morate obaviti 12x12 množite i odsiječe manje značajnih bitova.

.

Nema drugog aproksimacija.U potpisan x potpisan umnožiti, također najviši rezultat bit je suvišan, ako rukovati se prelijevati od 0x800 * 0x800.

Hvala za odgovaranje .....

ja sam malo zbunjen u vezi: ako se množe n-bita * n-bita = proizvod je definitivno 2n bitova .......... ako se želite pridružiti ovoj 2n-bitna proizvoda na n-bitni (registar) što daje grešku ........ako smo ponoviti množenje 4-5 puta na istim podacima moje rezultate će ići jako loše ...

ja je dobio udarce, a ja ti je ovaj primjer -1 (12-bit) *- 1 (12-bit) = 0 (LSB-12-bit)

Ispravan sakaćenja od 24 bita proizvod 12 bit rezultat ovisi o značenju svoje fiksne točke oblik broja.Nažalost nisi reći o tome.Rezanje i manje značajnih bitova je ispravna za djelomični (predstavlja -1 do 1) formatu.Ako se namjeravate jednostavan pravo opravdano cijeli format, 12 najznačajnija bita mora biti eliminirana zasićenja logika, pozitivne vrijednosti moraju biti ograničena na 2.047 (0x7ff) i negativne na -2048 (0x800).Očito, broj bitova rezultat mora stati prijaviti prije nego što dodjeljujući veličinu, opće HDL programiranje Zapravo, nije specifičan za aritmetiku.

Kao savjet: Uzrok standardni knjižnice ne pružaju ovu vrstu operacija, to je značenje to definirati funkcije koje ga izvode.

Vjerujem da dobro rješenje je da se utvrdi dinamički raspon vektor koji treba biti skraćen.Na primjer, ako imate potpisali vektor od 8-bita koja treba biti učinkovito odrezan na samo 4-bita i trebamo imati rezultanta 4-bita da sadrže najviše vrijednosti ulaznih 8-bita vektor, možemo uzeti u obzir sljedeće:

Reci:
X = 1111_1010 - Ulazni vektor
Uočite da najznačajniji 5bits su sve (1) s.I oni predstavljaju znak vektor, dok je na snazi vrijednost vektora je samo sadržan u najmanje značajan 3 bita.

Ako ste uspjeli utvrditi učinkovit raspon vrijednosti, u može skratiti svoj većina-značajan 4bits ovog raspona, te bi to moglo biti najtočnije sakaćenja.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back