pretvaranje negativnih realnih brojeva ............

P

pinkyvidya

Guest
Ugoditi bilo koji neki pomoć mene u pretvaranju negativni realni broj s obje i cijeli dio razlomka u binarni i reci mi metoda za množenje pravi konstanta s negativnim razlomka u binarni broj .... ja potreba konverzije u fiksnu točku formatu ... .. hvala unaprijed .....

Na primjer:
1: kako to pretvoriti u binarni -3,675
2: pomnožiti 34 i -0,75 u binarnom

Jedan od načina je da se ona pretvoriti u floating point notacije.Tada ćete imati mantisa (potpisan ili ne) i eksponent.Pretvori mantissas za pozitivne brojeve i držati praćenje signala.Tada možete umnožiti mantissas i rad na eksponenti da biste dobili tvoj rezultat.Konačno, izračunati konačni znak.Vaši rezultati će biti u floating point formatu.Možete raditi na njima da ih vratiti u binarni zapis (s nekim sakaćenja) ako želite.Ovaj zadatak je vrlo lako izvesti ako koristite C kompajler.Sve što trebate je da svoje varijable deklarirati kao "plutaju", a konačni rezultat kao "int".
Pozdravi

Hvala za odgovor .... ali mi treba obraćenje u fiksne točke formatu jer sam ja raditi sa fiksne veličine .... isto tako moram znati kako koristiti verilog da ga predstavlja ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back