power off delay

G

gnomeman

Guest
Bok družba.Može neki jednom trenutku me u pravom smjeru.
To je ono što sam sada.U mom kamion imam comp zraka i zraka tenk setup.Imam domaće vode za postavljanje rashladnih kompresora.Ja sam ga tako da žičan postavljanje rashladnih voda pumpa počinje i prestaje s kompresora (kompresora pokreće i zaustavlja automatski pomoću pritiska prekidač).
Što mi je potrebno je da će dozvoliti curcuit vodu pumpa se nastaviti prikazivati jednu ili dvije minute nakon zračnog kompresora pričepiti off.Pumpa za vodu će trebati pokrenuti s kompresorom ali nastavljaju da rade malo duže nakon kompresora pričepiti off.
Ja sam napravio jedan metak prije vremena sa 555 ic, ali ne može shvatiti kako da koristite ovu vremena za ono što mi treba.
Bilo koji pomoć bi bilo mnogo poštovati.
Račun

Kad kompresor prestane imate padala rubu 12V signala koji radi kompresor ..
Možete ga koristiti (kroz Kapacitivni spoj) na kočnica na 555 timer (jednostavan negativne rubu one-shot) da biste stvorili 2-minute delay ..
Zatim, možete se spojiti na output od 555 i napon koji djeluje kroz dva kompresora diodes (OR-konfiguracija) i kombinirati ga u jedan signal koji će kontrolirati pumpa ..
Naravno, ovaj signal je vrlo vjerojatno da će se u "slabim" za upravljanje pumpom, pa sve što trebate učiniti je da koristimo relay, i gotovi ste ..

Rgds,
IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back