povezivanje 2 mikrokontrolera

R

rateb

Guest
hi all,
ist moguće spojiti 2 mikrokontrolera preko UART.Prva je 8.052 MCU, a druga je 8.051 MCU.ako ne mogu vam toplo preporučujemo komunikacijski protokol
pozdravi

Ne postoji problem u događaj pod uvjetom da je udaljenost između njih je kratko (zbog buke, itd.).Vi svibanj također uzeti u obzir koristeći I2C sučelje s obzirom da je razvijen upravo za ovu vrstu primjene.

hvala u za odgovaranje moj upit.udaljenost je vrlo kratko, jer oni su na pločica.8.052 MCU će biti energetski metar i 8.051 MCU se za povezivanje smart kartice u sustav

8.051 dolaze u svim bojama od kojih neki imaju i do 3 UARTS. Prije nekog vremena sam se SILABS 51 trčanje at 25Megabits / s!Tako je za niže frekvencije nema problema.

Bok,

ako su oba trčanje na temelju iste sat frekvencija, možete postići vrlo visoke stope prijenosa, obično vanjskim satom / 16.Nije bitno da li ste koristeći standardne baudrates ili ne dok je jedina komunikacija između dva micros na svom brodu.Ipak, ako ste koristeći standardne baudrates, kao što je 19.200 ili COMBI toga pronaći ćete više programskih primjera.

HTH, Bob

www.mcu-related.com

Možete se spojiti preko kontrolera UART.Even ja je povezan Arm7 kontrolera preko UART

Ako dva mikrokontrolera u istom PCB-a znači da možete koristiti UART ili I2C.Ali moj prijedlog je korištenje I2C.Ovaj protokol uglavnom dizajnirani za kontroler sučelje.to će biti jednostavno previše za 8.051 i 8.052.

Pozdravi,
Anand.A

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back