potrebna pomoć!

V

viggu007

Guest
Hi all,

Ja sam težak to shvatiti razlike između pmos n nmos ...ja sam u mogućnosti naći odgovor u nastavku spominje pitanje ...može bilo tko pomoć mene vanjska strana s tim?Objasnite zašto PMOSFETS imaju tendenciju da biste mogli voziti ˝ struja NMOSFETs s
sličnih dimenzija?hvala ti

PMOS imaju jazbine kao većina prijevoznika (tj. struja je zbog rupa), a od rupe su stvarno kretanje elektrona u valnence bendu tako da su heaviar "sporiji", pa rupe imaju niži mobilnost, a time i PMOS ima niži gm "transconductance" i prolazi struja niža za istu veličinu NMOS (ja stvarno ne sjećam točan omjer, ali mislim da je 2.4)

U NMOS tranzistora, silicij kanal između izvora i odvod je p-tipa silicija.Kada je postavljen pozitivan napon na vrata elektroda, to repulses rupe u p-tip materijala tvore obavljanje (pseudo n-tip), kanal i okretanje na tranzistor.Negativni napon pretvara tranzistor isključen.Sa PMOS tranzistor, suprotno se događa.Pozitivni napon na vrata zavrtač undress tranzistora, a negativni napon Internet zavrtač na.NMOS tranzistora prekidač brže nego PMOS.

PMOS imaju jazbine kao većina prijevoznika (tj. struja je zbog rupa), a od pokretljivost šupljina je manji od tog elektrona PMOS zato ima niži gm "transconductance" i pass niža struja za istu veličinu NMOS.

Ja isto tako podrška prvi i posljednji odgovor.Drugi odgovor ne mogu razumjeti ali dobro.

Hvala

El-Hadidy

hvala vam za sve vaše odgovore ....Nisam mislio u smislu pokretljivost šupljina i elektrona za ovo pitanje ...Sada sam uvjeren sa odgovorima pod uvjetom ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back