potrebna pomoć u kontroli AC motori s mikrokontrolera

B

babatundeawe

Guest
pls, treba mi pomoć u kontroli AC motorima pomoću mikrokontrolera sa pulsewidth modulaciju.ugoditi bilo koji ideja, dijagram sklopa, izvorni kod će se poštovati.hvala u očekivanju.

3 faze ili jednofazni motor?
ima čak i mnogo više naočale te potreba za reći kao što su moć posjetitelja, učestalost, vrsta kontrole (brzinu ili smjer) itd. ..
pls biti specifični sa svojim pitanjima.

cameo_2007 wrote:

ima čak i mnogo više naočale te potreba za reći kao što su moć posjetitelja, učestalost, vrsta kontrole (brzinu ili smjer) itd. ..

mogu samo spomenuti ono što je vaš program?
jer postoje različite vrste kontrola aplikacija prilagođenje.
Kao, ako želite neke osnovne kontrole, možete ići s jednostavnim triacs itd ili ako trebate Proffessional sofisticiranu kontrolu, onda morate ići s mikrokontroler baziran / PWM temelji / H-most topologija.
pls da spomenuti zahtjev i što je u tome što ste u potrazi za U smislu budžeta i resursa, uključujući svoje znanje u elektronici.

Imam doma mali uređaj koji se koristi za ja vjetra i odmotati svici za transormer itd. svojim motorizirani zavojnica čekrk.koje su koristi DC motor prije.ali sada želim promijeniti dizajn i incoporate jednim motorom faza indukcije za više efikasnosti.

iwould preferirati korištenje mikrokontroler baziran PWM i H-most topologija kao cijeli krug ce biti pod kontrolom PIC16f877A.

to će imati za tipkovnicu za inputing i kontrolu brzine i smjera, lcd i sedam segment prikaz

Nadam se da ćete moći dobiti uvid u ono što imam.prvi constrution se kontrolira preko paralelnog porrt na moj računalo ali zatim ja oskudica za korist microcntroller tako da ja mogu učiniti da se kreće i više svestran

babatundeawe, o AC indukcijski motor ima puno osoblja na Freescale TI i sličnim stranicama proizvođača.Možete dobiti izvorni kod sheme za početak vašeg projekta.

BTW, zašto ste prešli s dc motor za ac?

Ako ste novi u ovom području ja bih preporučio da kupi VFD vozač koji košta 100-200 USD.U suprotnom biti spreman žrtvovati novčani iznos na žrtve MOSFET i / ili IGBT tranzistora.

Artem wrote:

babatundeawe, o AC indukcijski motor ima puno osoblja na Freescale TI i sličnim stranicama proizvođača.
Možete dobiti izvorni kod sheme za početak vašeg projekta.BTW, zašto ste prešli s dc motor za ac?Ako ste novi u ovom području ja bih preporučio da kupi VFD vozač koji košta 100-200 USD.
U suprotnom biti spreman žrtvovati novčani iznos na žrtve MOSFET i / ili IGBT tranzistora.

babatundeawe wrote:cameo_2007 wrote:

babatundeawe wrote:Artem wrote:

babatundeawe, o AC indukcijski motor ima puno osoblja na Freescale TI i sličnim stranicama proizvođača.
Možete dobiti izvorni kod sheme za početak vašeg projekta.BTW, zašto ste prešli s dc motor za ac?Ako ste novi u ovom području ja bih preporučio da kupi VFD vozač koji košta 100-200 USD.
U suprotnom biti spreman žrtvovati novčani iznos na žrtve MOSFET i / ili IGBT tranzistora.

Možete koristiti Triac pogon koji je jednostavan za upravljanje AC jednofazni asinkroni motor, pomoću metode fazi kontrole plus PID regulator.Morate koristiti vanjski prekinuti za dtect nula križanja AC, a zatim koristeći sat da bi signal za nadzor faza, PID će vam pomoći da podesite vrijeme faze kontrole.

Sir Želim pomoći za ključne točke za jednofazni asinkroni motor drive dizajn u mikrokontrolera

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back