pomoć u kristal oscilator dizajn

H

heba.2009

Guest
plz pomoć mene o kristal oscilator dizajn sa AGC petlje i želim real model kvarcni kristal i njegova proizvođača
Hvala

Najprije morate odlučiti o topologija oscilator od samog.To je diktirane od strane ciljnih performansi oscilator kompleksnosti i zahtjevima.Zatim morate definirati problem što pokušavate riješiti po jedan zapošljavaju AGC petlji (potencijalno ovaj problem nije stvarni problem, ili ga mogu riješiti na drugačiji način).AGC Ako je još uvijek potrebna, onda vam je potreban kako bi se ocijenilo petlji za kontrolu bandwith counter amplitude na efekte koje ograničavaju svoje ciljne performanse.

O kristalno model: najbolje je da se obratite proizvođaču target kristal za to, jer postoje velike razlike (vezano za fond. Ili značenje, vrste i parasitics paket, put kristalno je kroj, precizirao loading kapacitivnost, itd.) .Tu ne postoji standardni model kristalno.Stvarno moramo neke specifične ciljne dobavljači i tipova.

Prvo hvala za odgovor
drugi wrt topologije oscilator je oscilator 0,13 CMOS tehnologiji i 1.2V supply voltage, naočale su obavezna 25 Mhz frekvencija visoka stabilnost. faza vrlo nizak šum i niska disipacija snage
treći Agc petlja dužan dati veliki trenutni počevši at start up fazi oscilator zatim na ustaljeno stanje daje sklop vrlo niska trenutna
to smanjenje smirivanje vremena
izloženo kristalno model, želim da je u prvoj bilo kakve nadomjesni sklop kristalnih koristiti sada u simulaciji
puno hvala

Molimo pogledajte sljedeći URL:

http://www.actcrystals.com/techinfo/Sim% 20_xtals_res.htm

To bi trebalo pomoći da dobije prikladno polazište za kristalno model.

hvala za odgovor, ali želim da model od 25 MHz nije uključena
i imam pitanje šta napraviti još jedan krug rade u paralelnom ili serije rezonancija
ja stavio model 10Mhz u ritam sa provrtjeti spoj i rade seriju rezonancija i isti model s collpit rade paralelno resonance.

Još jedna stvar: AGC sklopove svibanj biti složene u nekim implementacijama, pa ako je jedina svrha je da garantuju brzo pokretanje dok dokazivanje niskih operativnih struja u normalan rad, možete razmisliti napraviti low-tekuće oscilator, sa privremenim trenutni pojačati pri pokretanju (POR pokreću, VDD ili digitalni sklop)Nakon 3 minute Added:Za 25MHz, predlažem vam uzeti 30MHz predlošenu vrijednosti i da se prilagodi L1 rezonirati s C1 (6fF) na 25MHz.Tako L1 = 1 / (w ^ 2 * C1), gdje je w = 2 * pi * 25e6, tako L1 = 6.7547mH.

O serije / paralelno: ovo je diktirane od strane sklop topologije (priroda je petlja povratne veze).The klaćenje kriterij je da je petlja dobitak> 1 i faza = 0 na titranje.Ako se taj kriterij je ispunjen po paralelnom ili serije određuje način oscilacija.

Hvala za vaša pomoć i odgovor
Otkrio sam model kristalne
26 Mhz
Rs = 16ohm C1 = 5fF L1 = 7.5Mhz
cp = 1.2pf
Rs = 50 Ohm Max
CL = 10pF
[/ img]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back