Pomoć u dc mototr rpm

C

crno-kod

Guest
Pozdrav svima, ..

Želim izračunati okretaja od istosmjernog motora pomoću osovine koder motor daje 400 rpm na taj način kako moći ja dobiti obrtaja pomoću koje vratilo koder (Primjetite da rotirajući kotač je 45 računati po revolucija).

Samo želim znati što jednadžbe je potrebno da bi ga koristiti s mikrokontrolerom na taj način ja mogu dobiti obrtaja motora kako bi kontrola brzine.

Hvala unaprijed.

It's easy.You mogu koristiti LM2907 (frekvencija do pretvarač napona). Izlaz će biti direktno proporcionalan RPM od motor.There 's bilo koje specifične formule za to, kao što je odnos linear.You može kalibrirati easily.It daje izlaz u analogni voltages.All trebate učiniti je da ih pročitate gore od svog microcontroller.If nemate ADC ugrađeni u mikrokontroler, pokušajte koristiti ADC0808.This frekvenciju pretvarač napona daje izlazni napon od 0V do-20V.If vas žele ih pretvoriti u pozitivne, svibanj koristiti OP-AMP kao inverter i invertni polarity.The ostalo ovisi o vama, ono što će učiniti s it.By iznad metodom možete lako dobiti RPM.

Bok,
Točnost metoda je da se brojati puls izlaz iz svoje osovine koder i izračunati RPM.Na primjer spor metoda je da se broji broj impulsa za 1,333 sekundi [(N * 60 ÷ 45), gdje je N broj impulsa u sekundi] kao RPM sa koder od 45 impulsa po revolucije.Alternativno, možete dobiti Period (T) od koder izlaz pomoću microcntrller i izračunati kao RPM (1 / T) * 60 ÷ 45.
Pozdravi,
Laktronics

hi, imam problem ovdje ..
imam motor sa koder brzine koje daju impuls po revolucije signala, tako da kako ga mogu pretvoriti u analogni signal?jer trebam stvoriti brzine povratne informacije od motora, tako da ja mogu to kontrolirati.Hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back