Pomoć pri korištenju odašiljača rezonator i PIC

L

Lupe

Guest
Pozdrav svima, imam nekih općih pitanja, ako netko može pomoć mene vanjska strana.Imam opskrba prijemnika i predajnika koji želite koristiti u svom projektu pomoću Atmel AVR mikro.Prijamnik koristi KESRX01 IC i PIC mikro.Htjela bih iskopčajte Data line out iz prijemnika i spojite ga na moj AVR mikro.Ja trenutno mogu pročitati podatke iz odašiljač povezivanjem prijemnika na mojim računalima RS232 porta.Ne mogu smisla tih podataka, ali ja ne brine sad kao moj glavni problem je odašiljač.The odašiljač koristi PIC mikro i vidio rezonator sa operativnim na 295,05 MHz.Moj problem je u tome kako se mogu koristiti ovaj odašiljač bez redesigning cijelu stvar i / ili će to biti lakše naći trasmitter da radi sa mojim učestalost i koristiti ga umjesto.Siguran sam da ne mogu jednostavno preuzeti PIC mikro iz odašiljač sklop i očekujem to feed it mojom podataka iz mog mikro.3. Ovo je moj post na raznim forumima, nisam stečen na puno odgovora pa sam se zalagao da se vi s više iskustva za smjer, pomoć, linkovi, pritužbe, što bi pomoglo.Ja bih čak vam dati prijemnik već osmišljen u sklopovska pločica sa PIC mikro u njemu.Ako ste bolji od mene elektronika znanja i program PIC-a te mogao vjerojatno programa vlastite PIC svojim kodom.Hvala Lupe

Što je to model PIC?Ako to je rfPIC da bi bilo teško mijenjati RF krugova, ali ako je to jednostavan način da mikro kodiranje (tj. Manchester) i komuniciraju preko RS-232, to bi bilo nikakvih problema da izmijeni ovaj spoj i izolirati PIC, u cilju za korištenje s drugih mikro (AVR).
Ali što je to točka u modificiranju sistemskog sklop?PIC postoji kako bi olakšala Razmjena RF, pa pokušajte povezivanje s Vašim AVR serijski Comm.

Pozdrav i hvala za odgovor, prijemnik koristi PIC16C58B i odašiljač koristi PIC16C54C.Imam poteškoća s razumijevanjem kako koristiti predajnik, jer se koristi jedan RFM R02100 vidio na 295.05MHZ rezonator.Ja mogu povezati kroz moj prijemnik i RR232 vozača i povezivanje to moj računalo.Ali kako mogu koristiti ovaj predajnik i povezati ga s mojim moj mikro programu.Nisam upoznat sa PIC-a i slabo uči kako koristiti AVR-a, imam i STK500 nekoliko AVR koje bih htio koristiti u bilo programirano zbor ili Bascom.

Prvo, za upućivanje RS-232 priključak, trebat će vam malo hardvera pretvarati-12V
12 V digitalni 1-0 level da microcontr.CMOS-TTL kompatibilan: 0V 5v.
Za to vam je potrebna bilo čip max232 poput -233 ili 2 transistors.
Za comm, vi ste vjerovatno jedan UART perifernom hardveru u vašem sklop koji će biti od velike pomoći.Potom biste trebali pogledati na naočale od modula pronaći komunikacijski protokol (ako postoje).
Pogled na njegov link, ima dosta kreativni projekti sklopio s STK500 i da ugradite RS 232 komunikacije:
http://instruct1.cit.cornell.edu/courses/ee476/FinalProjects/

Pozdrav, i hvala Vam na Vašem odgovoru.Ovdje je moj problem.Ne znam kako mogu koristiti ovaj odašiljač u mom projektu.The transmiiter korištenje RFM-R02100 vidio rezonator sa PIC mikro.Ne želim koristiti PIC mikro.JA preferirati korištenje Atmel AVR.Može bilo tko pomoć mene to ne mogu shvatiti kako to učiniti.Ja sam gledao u data sheet za rezonator, a temeljni je shematski je odašiljač.Može li netko objasniti modulaciju ulazni signal i kako ovo može biti postignuto sa AVR mikro spojeni na Internet.Da li je jednostavna isto kao i povezivanju mikro moj ulazni signal u ovom trenutku (na modulaciju ulazni signal).Moj odašiljač, kako se čini, kao što je primjer u tom shematski također koristi MPSH10 tranzistor.Biste li ga pomaže ukloniti PIC iz predajnik i probati i shematski izgled jednog od odašiljač.Oprostite što tako postavljen na korištenje tih 295,05 MHz odašiljača i prijemnika, njegova baš kao što sam hobbyist nemaju znanja i vremena za moj vlastiti dizajn, a ja bih da mrzim ne koriste mnogo prijemnika i odašiljača koje su već osmišljen i radi.Ja bih baš kao i koristiti ih u mojim projektima sa AVR micros.Bilo kakva pomoć je dobrodošla.Hvala, lupe.
Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli u ovom prilogu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back