Pomoć na mjerenje nivoa goriva

M

milindmiet

Guest
im mjerenje nivoa goriva za automobile nalazi se lelujavi servis u tenk koji daje analogni napon i ja ga mjeriti kroz pic ADC i prikazati rezultat ali whwn automobila seli floatre izlaz varries previše što pokazuje intemittancy na zaslonu je li bilo posebne ili bilo koji dobar način ukloniti ovaj problem sloshing

Bok
To je normalna stvar da je tečna goriva kreće se u spremnik goriva kada se kreće na grubu površinu.Najlakši način da se izbjegne ovaj problem je mjeriti npr. 10 puta analogne vrijednosti, a zatim izračunati prosjek.

Taj 'zašto oldtimer automobila imaju bimetal driven indikator razine goriva, a danas je elektronski filter.

milindmiet wrote:

im mjerenje nivoa goriva za automobile nalazi se lelujavi servis u tenk koji daje analogni napon i ja ga mjeriti kroz pic ADC i prikazati rezultat ali whwn automobila seli floatre izlaz varries previše što pokazuje intemittancy na zaslonu je li bilo posebne ili bilo koji dobar način ukloniti ovaj problem sloshing

Bok
site for pressure sensor app-note to learn more

Koristite senesor tlaka za mjerenje razine tekućina - serach Freescale
site za senzor tlaka app-note kako bi naučili više
electronics

Također možete dobiti senzor tlaka od mouser
elektronika

Sve najbolje

Bobi

Jedino dobro rješenje je napraviti digitalni niskopropusni filtar (sa vrlo vrlo niske frekvencije, odnosno u trajanju od razdoblja u deseti na drugog).

Real količinu goriva se mijenja vrlo sporo u metter vrijeme dok vozite auto, tako da možete napraviti filter gdje se promjene u razini mogu biti vrlo sporo.

Npr. ukoliko napravite korak do razine promjena, vaš filtrirana razina može narasti do 30 ili čak 60 sekundi.Po ovom ćete eliminirati promjena dok vozite auto (to će promjene biti prebrz za filter, tako da se filtar će uvijek dati prosječna razina).

Pozdravi,Mr.Cube

davemaster wrote:milindmiet wrote:

Ultrazvučni senzori, da potvrdite sa sigurnosnim zahtjevima intrinzična se koriste u industrijskim mjerenje aplikacija, tako da ne vidim razloga, zašto odgovarajući dizajniran ultrazvučni senzor nivoa se ne bi trebao biti moguć.Ali mislim, da bi u osnovi isti problemi sa nestabilnim nivo, a vozilo kreće.Iako su različite senzor načela su ocijenili kroz godine, većina automobila i dalje koristiti pomični floaters kao goriva.

su vam industrijskih aplikacija za mjerenje nivoa goriva?inflamables tekućine razine?Nisam siguran ...

a pravo ste se automobil kreće, što čini više mjera opasno s električnim komponentama ..

ignitable atmosphere.

Intrinzična siguran električne instrumentacija se može koristiti u bilo koje
upaljiv atmosferi.Osnovni koncept je čuvati rasipanja energije ispod paljenja energije, također u slučaju eventualne krivnje.Ako utrasonic sonda je montiran u eksploziji opasnih zona, napon i pohranjene energije povezan sklop mora biti ograničena u skladu s tim, ali razina mjerenja treba uvijek moguće.Montaža sonde na spremnik izvana i mjerenje kroz zid svibanj lakoćom zaštita od eksplozija.

milindmiet wrote:

Najjednostavniji način je da koristite niske vrijednosti kondenzatora paralelno preko Analogni o / p zajedno s dioda u seriji ako je potrebno

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back