Pomoć: kako dizajnirati Op jedinica s niskom potrošnjom (2uA dobit)

F

floatice

Guest
Bok, ja potreba za dizajn Op jedinica dobitak s niskom potrošnjom, koristi kao tampon,
Važno parament:
(1) male snage: 2uA
(2) rail-to-rail input, rail-to-rail izlaz
(3) napon: 5V
(4) rješavanje time <20uS
(5) opterećenje: 20pF
2uA trenutno je važno za mene, molim vas dajte mi neke savjete, za op strukture, za neke refenerce Operativni program radova.
Hvala puno!

Bok,

Budući da želite imati manje od vremena doseljenja 20us, (a mislim da je 0,1% naseljuju vrijeme je važno za vas):

T = 20us / 8 = 2.5us ---> GBW = 1/2.5us = 400KHz = 2.51MRad / S.

Mislim da bi koristili vrlo jednostavan jednom fazi pojačalo da dobijete najviše bandwith, pa 2.51Mrad / s = GM / CL (CL = 20pF) ---> gm = 50uS.

Na taj način te bi trebao dobiti gm = 50uS s trenutnom, najviše, jednake 1uA.I don t koliko GM za tranzistor bi se u manje od 0.18um tehnologije, ali čini mi se da je dobivanje gm od 50mS sa trenutnom 1uA je nemoguće (barem u CMOS tehnologije.)

Te moć biti u mogućnosti za dizajniranje opamp s BiCMOS tehnologija.Ali čak i bipolarni tehnologija dizajn čini nemoguće za mene, jer sve što sam smatrao vrlo jednostavan (želite RR ljuljačka u ulaz / izlaz) što čini dizajn biti više komplicirana i više nemoguće.

OpAmp

Dragi OpAmp,
Imam 2 pitanja za vas:
1.What misliš o "T = 20us / 8"?
2.gm = 50uA / V nije teško whith 1uA trenutni and@0.5um CMOS process.May se moramo pozornost "Vdsat" (Vod), to će vrlo malo.

Hvala puno na prvom mjestu!
(1) na žalost, proces mi je izabrati 0.18um;
(2) i 20us je vrijeme za točnost> 99.9%;
(3) ja također ne znam zašto te izabrati "T = 20us / 8"

Hi floatice i fendy,

Pod pretpostavkom jednog dominantnog kolac za opamp, to će trebati oko 6,9 * τ (vremenske konstante) riješiti u roku od 0,1%.Dodavanje nekih margina, možete odabrati da bude 8 (ili 9) * T.That's how "T = 20us / 8" dolazi.

Za vaš dizajn spec., svibanj vam je potrebno za korištenje pod-prag regija modeli umjesto trga zakona modela.

Nadam se da pomaže!

pozdravi,
jordan76

Slažem se s metodologijom koja se koristi Opamp, ali sam ne siguran calcualtions su pravo:

99.9% naseljuju -> 0,001 preostale -> ln (0.001) =- 6.9.To znači da ćete trebati barem 6,9 puta konstante naseljuju 20uSec.(korištenje 8x je u redu) 1 vremenske konstante mora biti manji od 2.5uSec.

GBW = 1 / (2 * pi * tau) = 64kHz (ne 400kHz!)

GBW = GM / (2 * pi * CC).Ako pretpostavimo da Izlaz za pojačalo je dominantna kolac (jednom stadiju dobiti), a zatim Cc je kapacitet 20pF izlaz.U ovom slučaju, GM = 8uS.

Ako pretpostavimo da 2uA trenutno se provodi u 6 jednakih dijelova (2x PMOS uređaji, 2x NMOS uređaji, 2x izlaz noge), to čini svaki dio o 300nA.U ovom slučaju, GM / I potrebno je oko 27x, što je vrlo teško, čak i subthreshold.Možda to može biti učinjeno s nekim transconductance jačanje.

Međutim, ako je trenutni iz NMOS je preusmjeren na par PMOS ulaz kad NMOS više ne može biti aktivni zbog niskog ulazni napon, a nasuprot kad NMOS više ne može biti aktivni zbog visokih ulazni napon, to ga čini 600nA available do transconductance.Sada GM / mi je više kao 13x, što se može učiniti ako su uređaji u subthreshold rada.

Izlazna ubi ograničavanje stopa i dalje bi 20uSec naseljuju vrijeme teško bez izlazni stupanj.Ako su sve trenutne je podijeljen na 3 načina (jedan unos NMOS uređaja, jedan unos PMOS uređaja, i jedan izlaz nogu), to bi proizvesti samo 600nA na izlaz.Vrijeme ubi 5V (željeznički željeznicom) da bi se 160uSec.

Ovdje su neke ključne riječi pomoći, kako bi stvari raditi:
Da biste dobili visoki GM po struje: "subthreshold MOS"
Za poticaj GM dobiti bolje rezultate izlaz: "transconductance jačanjem"
Da bi se dobila rail-to-rail ulazni raspon: "pozdravni diferencijalni par"

što je transconductance potaknuti, možete li nam dati više objasniti, hvala!

Odlično!

Žalostan JA ček foruma jednom u neko vrijeme, ali na sreću Jordan76 i JPR završio i ispravlja moj odgovor.

OpAmp

Transconductance povišenje se koristi za više djelotvoran transconductance u fazi unosa.Obično to uključuje dodatak neke vrste pozitivnih povratnih informacija, bilo na teret, na ulaz par, ili između opterećenja i ulazni para.

Pozitivne povratne obično se sastoji od očitavanje napona gdje je mala korist od ulaza i pomoću tog napona pružiti dodatne diferencijalna struja na teret (ili ponekad daleko od opterećenja).Primjeri u kojima se smislu napon će biti na teret uređaje u uravnotežene OTA, na tekuće ubrizgavanje čvor presavijeni cascode.

Budući da obično uključuje pozitivne povratne informacije, transconductance povišenje se mora koristiti pažljivo, ali može pružiti pogodnosti u korist, GBW / I omjer, GM / I omjer, pa čak i ubi stopa.

Nedostatke u GM poboljšanje jesu da se često uzrokuje smanjena stopa ubi / GBW omjer, može prouzročiti povećane buke, može uzrokovati više varijacija na dobit preko procesa ili iz dijela-to-dio i mogu utjecati stabilnost.

Zbog nedostataka i činjenica da je koristi pozitivne povratne informacije, poboljšanja 1.5x do 5x su tipični.

Objasniti s JPR odgovor, pogledati shematski je jedan od mojih prethodno dizajnirane OpAmps.GM je učvršćen faktor od 100 (10 zbog trenutne ogledala i 10 zbog pozitivne povratne informacije), ali imajte na umu ovaj pristup svibanj imati problem stabilnosti tijekom velikih tranzijenata ljuljačka.

OpAmp
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back