podijeliti sa 5 counter dizajn

A

Amira

Guest
Zdravo,

Trebam dizajn podijeliti po 5 counter.Moje pitanje je, ako sam dizajn s 3 brojač mreškanje fazi, koja će se podijeliti za 5 counter?

Hvala
Last edited by Amira on 28 rujan 2006 17:27, edited 1 time in total

ne.Možda ćete morati razmišljati o državi stroj, isto tako imajte na umu, trebat će vam barem dva procesora i drugi proces treba biti aktivan na negativne rubu sata (uz pretpostavku Prvi proces dobiva aktivan na ustajanje rubu clokc)--- Nedostatak

Thanks for your reply.What misliš by 2 procesa?2 filp flops?Koliko bistabile mi je potrebno za podijeliti sa 5?2 ili 3?

Može bilo tko molim vas dajte mi neke linkove gdje ću dobiti ideje podjele po 5 counter.Trebam osvježiti koncept.

Ugoditi pomoć.

Ima oko 6 r rješenja i izvedenih dugo leđa za ovu vrstu ckt.We ok, mogu koristiti nagative i positve rubova u dva prosess i design.we mogu koristiti CLK države i process.Propagate CLK izveden do polovice ciklusa ... itd

Pozdrav ankit12345,

može bilo tko ugoditi davati mene schemetic za podijeliti po 5 counter pomoću t filp flops.Ugoditi pomoć.JA stvarno potreba za shvatiti koncept prvi.

Hvala

Bok,

Što je "podijeliti po 5 counter"?Da li je to šestar?
Molim objasnite mi svoje ponašanje.

Hvala

To znači deviding sat po 5.
Pa nije moguće da je dizajn jednostavno koristeći tri bistabile neke druge circuitary također je potrebno da ide za negativne faze također.

Pozdrav Almira,
Imam privržen riječi dokument objašnjavajući podjelu po 5 counter dizajn.Za više clearity, možete se uputiti na link:

http://www.ece.stevens-tech.edu/ ~ bmcnair/SwTh-Sum04/quiz4-with-answers.pdf # search =% 22divide% 20by% 205% 20counter% 22
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Ovdje ide kod za podijeliti po 5 koristeći t_ffs.
Uzdanica ovaj pomoć!

Šifra:

modul div5 (

/ / Izlazi

clk_by_5,

/ / Ulazi

CLK, reset_n

);

CLK ulaz;

ulaz reset_n;

izlaz clk_by_5;

žica Q0, q1, q2, q_n0, q_n1, q_n2;

žica T0 = q_n2;

žica T1 = Q0;

žice T2 = (Q0 & Q1) | Q2;dodijeliti clk_by_5 = q1;

t_ff t_ff0 (CLK, reset_n, T0, Q0, q_n0);

t_ff t_ff1 (CLK, reset_n, T1, q1, q_n1);

t_ff t_ff2 (CLK, reset_n, T2, q2, q_n2);endmodulemodul t_ff (CLK, reset_n, t, q, q_n);

CLK ulaz, reset_n, t;

izlaz q, q_n;

reg. q, q_n;Uvijek @ (posedge CLK ili negedge reset_n) počinju

if (! reset_n) počinju

q <= 0;

q_n <= 1;

end else begin

if (t) begin

q <= ~ q;

q_n <= ~ q_n;

kraj

kraj

kraj

endmodule

Ovdje ide jednostavan testbench.

Šifra:

modul test ();

reg CLK;

reg reset_n;

žica clk_by_5;div5 div5 (

/ / Izlazi

. clk_by_5 (clk_by_5),

/ / Ulazi

. CLK (CLK),

. reset_n (reset_n));

početna begin

$ monitor ($ vrijeme, "CLK =% reset_n b = b% clk_by_5 =% b count =% d", CLK, reset_n, clk_by_5, (div5.q2, div5.q1, div5.q0));

$ dumpfile ( "wave.vcd");

$ dumpvars ();

/ / $ Shm_open ( ". / Valni oblik");

/ / $ Shm_probe (test, "AS");

CLK = 0; reset_n = 0;

# 33 reset_n = 1;

# 1000 $ završiti;

kraj

Uvijek # 5 CLK = ~ CLK;

endmodule

Welcome to EDABoard.com

Sponsor