početnik u EM dizajn

• Thread starter neils_arm_strong
  • Start date
N

neils_arm_strong

Guest
Hi svi,
Ja sam novi na elektromagnetske dizajn koristeći softver.
Želim saznati više o antenama. Stoga molim recite mene što softver je najprikladnija za početnike poput mene. (Ja sam studirao tu temu za sada)

Što želite studirati?Što želite za dizajn?Tema elektromagnetskih dizajn koristeći softver je vrlo široka.Mislim da je bolje pitanje koje treba postaviti je: "Ja želim dizajn [X]. Koji programski alati su dostupni da se mogao pomoć mene sa ovaj?"

Za puno dizajna programa, te dont 'ravan trebate elektromagnetske softver.To stvarno ovisi o tome što želite da dizajn.

- Max

Mislim softver što može parceli zračenja obrazaca dao antenu i parametara.

Hvala za odgovor.

Rekao bih da ste mogli imati koristi od uvelike visoka frekvencija EM analiza softvera, ali koji alat je pravo za vas će ovisiti o vrsti antene želite simulirati.

Ako dizajnirate patch antene ili druge planarna antena, mislim da je najučinkovitiji za vas da razmislite planarna EM simulator.Mnogi postoje, samo pogledajte gore 2.5D i 3D planarna EM softver na Googleu, ili slično (ili gledati kroz mnogo postova na ovom forumu).

Ako imate više 3D antenu, poput spirale ili valovoda antenu, onda trebate pogledati na punom 3D EM softverskih alata.Za antenu problema, mnogi ljudi radije vremenskoj domeni 3D tehnike analize, jer oni nude prirodnu širokopojasnog simulacija izvedbe, i često su efikasniji u računalne resurse potrebne za precizno analizu (iako to nije nužno striktno točno).

Konačno, ako imate antenu koja koristi elemente žice (ili duge, tanke metalne šipke), mislim da ćete naći NEC tipa koda (žice raspršenja metoda momenata koda) da se najučinkovitijim za rukovanje ovu vrstu problema.

Kao što sam rekao, najbolji odgovor za vas ovisi o vašem antene aplikacije.Ne mislim neki softver alat može doći blizu rukovanje svim antena i analiza problema.

- Max

maxwellian je napisao:

Hvala za odgovor.Rekao bih da ste mogli imati koristi od uvelike visoka frekvencija EM analiza softvera, ali koji alat je pravo za vas će ovisiti o vrsti antene želite simulirati.

JA će preporučiti CST zbog jednostavnosti korištenja i točnost.

Zeeland je također moć i vrlo jednostavan za korištenje.

Pozdravi
Last edited by snkhan na ožujak 18, 2006 14:01; edited 1 time in total

možete koristiti NEC (numeričke elektromagnetika koda) i ja mogu s vama podijeliti ovaj program i zatim ja vam dati neke linkove;
http://www.cebik.com/amod/amod86.html
http://www.qsl.net/m5aiq/nec-tutorial-a.html

Ja sam relativno novi u EM isto.Ive 'bio učenje za korištenje HFSS.Vjerujem da je to standardni softver naširoko koristi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back