Pitati za pomoć: An električki male antene

A

AVIA

Guest
Nedavno sam angažiran u projektiranju jedan električki male antene s ulaznih impedancija od 50Ω i radna frekvencija je 30MHz.

Dužina antene se očekuje da će biti oko 30cm, JA pokušao TEM rog ali našao S11 je suviše slaba.

Ima li itko tko mi može dati neke odgovarajuće strukture ili mi dati neki savjet?Puno ti hvala.

Pozdrav AVIA
Projektiranje električki male antene je težak problem i tamo aa broj kompromise koji će morati biti.
Vi kažete želite 50ohm ulaznih impedancija.Preko bandwith što trebate imati dobru utakmicu?Ako je uski pojas onda svibanj moći iskrsavati sa prilagodna mreža kako bi se uklopili u malu bič antenu, no ona će biti gubljenje, koje će pomoći povećati propusnost.

Ako se antena ne mora biti telegram onda malo petlja svibanj biti vrijedan razmatranja.Opet će biti potrebna velika uskopojasna i tuning komponente značajne snage ako se koristi.

Ja sugerira gledajući CB mobilne antene (27MHz)
ili 'magnetsku petlju' anttennas.
A controversial antena je crossfield antenu.Pretpostavlja se da rade po synthesising se EM val i može biti vrlo mali.Neki kažu da poslu, drugi nisu toliko sigurni da rade onako kako su trebali.

Whatever antene, koje ste izabrali da će biti uski pojas i utjecati na sve što ga okružuje.Ako je to šlag će utjecati vrlo značajno po terenu.

Ukoliko efikasnost nije problem i široki pojas instantanious utakmicu je važno zatim učitati antenu sa 50 ohms i živjeti s gubitkom.

Nadam se da pomaže tis malo, ali kao što kažem male antene dizajn je težak, samo pogledajte što je stiješnjen u mobitel i skale da 30MHz.

Petar

Neki se mogu električki dizajn mali i još uvijek imaju
50 Ohm impedancija.Naravno tu je i limit
Ja bi procijenili da ste put down ograničenje.
Za 30 MHz i valna duljina je 10 m, a dimenzije
vama željenu antenu je 30 cm, koji je 33 puta.
kad struktura je premali onda impedancija
Također je mali.A to je kad dificult prebivalište,
da odgovara na 50 Ohm 0,5 Ohm na primjer.

Vi pomogla mi je puno, Peter, JA stvarno poštovati Internet.

Antenu uskopojasna i očekuje se da rade na 30MHz, tako učinkovitost je još važnije.

Ja ću u potrazi za antenu upisete mene i razmislite što će biti bolje jedan.Added nakon 7 minuta:
Neki se mogu električki dizajn mali i još uvijek imaju50 Ohm impedancija.Jallem, možete li mi dati neke detaljnije informacije? (Npr. novine)

Još jedno pitanje,

Mogu li simulirati jedan antenu pomoću HFSS kada radnih frekvencija je neki manji. (Eg30MHz)

Mislim da, kada je rad frekvencija 30MHz, da li je simulacija točnost HFSS i dalje mogu biti sigurni?Puno hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back