Pitanje o Simulacija Simulink Delta-Sigma modulatori

N

naalald

Guest
Hi All,
U privitku su simulink model od
1. reda delta-sigma modulator i njegovih posljedica.Ali kada sam usporediti output fft i SNR moj model s onom Schreier Alati za
1. reda modulator sa OSR = 32, a za isti ulaz, vidim da su rezultati se razlikuju.Imam 28,5 dB SND Schreier i alatni ima 41,6 dB SNR.
Mogao te ugoditi pomoć mene shvatiti gdje je moja zabluda i zašto sam ovo SNR siromašne?
Thanks a lot.
Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli u ovom prilogu

zašto pragu kvantizator je 0.5?Mislim da bi trebala biti 0.

Hi jiangxb,
Puno hvala za odgovor.To je zbog toga što je izlazna razina na Quantier su 0 i
1, a ja moram odabrati za 0,5 praga.U stvari u Simulink nema flip-skljokati koji su svojim izlazima -1 i 1.Mislite da to ne radi?

Mislim da je uzrok je postavljanje kvantizator praga.Predlažem da postavljanje zajedničkih-mode vrijednost 0 i koristeći funkciju kao znak kvantizator.

Hvala za odgovor.
Ali ako koristite znak za kvantizator funkciju, kako mogu simuliraju uzorkovanja?Kako mogu postaviti preuzorkovanje ratio?Ne bi bilo satom u sklop onda!

modula u simulink imati opciju - uzorkovanje vrijeme, on je inverzna frekvencija uzorkovanja.set input sinewave frekvencija modulatora u propusnost signala.Ne morate postaviti preuzorkovanje stopa koja se koristi u desetkovanje filter only.

Hvala jiangxb,
Bili ste u pravu.Sada kad sam promijenio kvantizator i korišten kao znak funkcija, rezultat je mnogo bolji.Ali, kao što ne mogu definirati koncept sat dobro, rezultat i dalje ima za poboljšanje (I definirane funkcije, umjesto na kvantizator kao dolje).Promjenom preuzorkovanje porcija malo, promjene u SNR puno.

Funkcija koju sam definirao za kvantizator:

function y = fcn (U, clk)

ako clk
ako je u <0
y = -1;
drugi
y = 1;
kraj
drugi
y = 0;
kraj

U privitku je novi rezultati, koji su mnogo bolji od prethodnog.
Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli u ovom prilogu

Ne morate postaviti sat jer su diskretni vremenu sebe.set UZORAK VRIJEME jedan modul i za druge -1 (-1 za naslijeđenoj).

Hvala.
Koristio sam znak blok umjesto definiranja funkcije i ja također eliminira sat koncept i koristiti uzorak vrijeme izvornog bloka.Rezultati su bolje.
Puno vam hvala za vaša pomoć!

Hi All,
Mislim da ova tema jako zanimljiva jer sam pokušava izgraditi model za
1. i
2. reda delta-sigma modulacija.Upravo sam počeo koristeći Simulink i ja čuditi ako netko može pomoć mene.
Hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back