Pitanje: kako smanjiti NF u prijemnik?

W

Wilson98

Guest
Molimo adivse kako smanjiti NF nakon LNA u BTS (Recevier).

smanjiti gubitak za primanje filtera, te koristite niske buke visoka dobit LNA

Wilson98 wrote:

Molimo adivse kako smanjiti NF nakon LNA u BTS (Recevier).

Mislim da u može reći kako članovi

i u može staviti filter nakon LNA to će smanjiti i NF filtar
ali to je teško ako je integrirana u prijemnik coz će trebati filter čip

ali ako je prijemnik u PCB-u može to učiniti

Bok,

ako si ne možete priuštiti ulazni filter i imate SSB prijamnik, a zatim nakon LNA koristiti mikser slika odbacivanje (IRM).Korištenje IRM-a trebala bi se smanjiti buka brojka od 3dB prema teoriji (šum slike je pretvaraju u istoj Ako je tako snaga šuma je dva puta moć dolazi iz jednog benda).

To će biti nešto manje u praksi, ovisno o odbijanju slike postići i propusnost od odbijanja.

flyhigh

bok,

Koristite visoke dobiti niski NF ampifer nakon LNA pozornici.Koristiti kao uska BW moguće.

eecly

Prije svega smanjiti gubitke prije 1. LNA:
1.) Uneseni gubitak od predselekcije filtera
2.) Odgovarajući gubici
3.) Linija gubici

Povećanje izolacija mogućih obližnjem odašiljač.

...

Odabir hign dobit LNA je dobar način i moraju voditi brigu o ulaznih prilagodna mreža za LNA

Strarting iz svoje pitanje i kako je ona formulirana, šav To da ste već dobro LNA, ali to ne maskom dovoljno NF sljedeće faze.
Dakle rješenje je smanjenje NF lanca počevši od mikser.
Mnogi stručnjaci tecnically naroda je odgovorio prije mene.
Ja ću vam dati rješenje s ekonomskog gledišta.

Obično zajednički dvostruko uravnoteženi mikser ima NF> = 7 dB.
Obično IF NF pojačalo ima u 5 dB range.

Za moje znanje, trošak je veći od mixere IF pojačala.
Pokušajte zamijeniti IF pojačalo sa Low Noise Amplifier IF.Watkins Johnson, primjerice, proizvoditi nisku razinu buke, jeftiniji, olovni MMIC Pojačala.
Imajte na umu da 2 dB na smanjenje AKO ampli na NF i 2 dB smanjenje na mixer's NF je isti!

Sergio Mariotti wrote:Dakle rješenje je smanjenje NF lanca počevši od mikser.

.... Ja ću vam dati rješenje s ekonomskog gledišta.....

U mom ideja, na niže NF sustava, morate odabrati nisku umetnite gubitak odaberite filter i niske NF prve faze LNA.But nisko NF od LNA često ne odražava nisku cofiction, toliko ljudi korištenje vrstu ravnoteže.i to moguće, jer 3dB sprežnik sada imaju manji gubitak kao što je iz aneren.

U praksi, dobitak od LNA nije mogla biti postavljena proizvoljno, bez visokog oscilacija!Također previše visoka dobit će utjecati na vaš sustav kapom rukovanje snaga (IP3, P1dB će se spušta).

Vi ste stvarno postići ravnotežu u vaš dizajn sustava.Ponekad možete isključiti LNA dobitak, kako bi se poboljšala P1dB, koristeći prebacili LNA dizajn

Bok,

Imam neka iskustva sa LNA dizajn.U često je optimiziran za dobitak / buke trade off, unos VSWR je sekundarne važnosti.Međutim, obično veliki VSWR (> 3) koja ide ruku pod ruku sa uobičajenim dobitak / šum izabrani mogu missmatch ulazni filter i antena, a to nije prihvatljivo u nekim aplikacijama, pa se moraju redisign LNA i žrtvovati neke NF to stay tuned .

Visoki VSWR unos može izigrati neiskusnih dizajner u mjerenju G / NF uvođenjem velikih uncertanity.Suština je da je pojava snaga šuma ubrizgali od buke izvora reflektira na ulaz, tako ni ulazak u sustav niti se pojavio na izlaz i instrument je prevaren stvaranje NF niske i visoke G čitanje.@ gilent ima izgrađen-in uncertaniny kalkulator u svojim novim instrumentima.Možete naći više o tome na njihovim stranicama.

flyhigh

Osim svega ostalog što se spominje, osigurati te dont 'imati gubljenje kabel povezuje vaš antenu za prvu fazu (filter ili LNA).Pogled na Friis formule će vam pokazati što trebate učiniti i zašto.

Cross

Bok,

Evo nekoliko savjeta.Vi svibanj neće moći koristiti svi oni zbog sustava ograničenja.
1) Najniža brojka od buke obično ne događa na maksimalnu dobit.To na nešto manja dobit.
2) Koristite dobre dielektrične i platiti zbog važnosti debljine / zavoja / širina.
3) Koristite vrlo visok Q kondenzatora.
4) Filter thr napajanje.
5) smanjivanje unosa bilo kakve gubitke.

BRM

PS: jupitorcuu: zašto se osjećate CDMA zahtijeva manji NF.Ako povećate NF onda više snage potrebno je rezultat povećane smetnje u ostalim korisnicima smanjenje kapaciteta.

Žao mi je, znači CDMA NF zahtjeva manje tough.Compare s drugim sustavom, CDMA Code može oporaviti podatke od buke katu.

To je vrsta teško smanjiti ukupnu NF nakon LNA.
Ova jednostavna jednadžba će vam pomoći ..

NF = NF1 (NF2-1) / G1 (NF3-1) / G2 .....

Možete koristiti visoko pojačanje pojačala nakon LNA poboljšati cjelokupno NF prijemnika

eecly

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back