pitanja u vezi MOS slaba inverzija u regiji!

J

jimmyshu

Guest
I'm projektiranje male snage sklopovi, trenutni svaku granu je o nekoliko decad ili sto nA.Mislim da mogu biti generirani od strane magnetiziranje MOS slaba inverzija u regiji.Pojednostavljena formula slaba inverzija u regiji je kako slijedi: id = (w / l) * Id0 * exp (VGS / [n * (kt / q)]), tako da ako znate faktor n i Id0, to je lako dobiti id rukom.Ali ja BSIM3v3 koristiti za simulaciju, te model ne daju ta dva parametra.Dakle pitanje je kako doći n i Id0 iz BSIM3v3 modela?Ili postoji li neki način to caculate id slaba inverzija u području rukom koristeći BSIM3v3 parametara modela.
Hvala!

Da li stvarno trebate učiniti ruke obračun?Ako je ruka izračun nije jako važno za vas, o tome kako te pokušati dobiti željeni trenutni odmah iz simulacije.Ga na magnetiziranje slaba inverzija, varira obiãno tranzistor.početi s jednim tranzistor 1st.onda ste dobili ritam kad idu u veći krug.Koje procesne tehnike koje koristite?0.18ľ proces?

Hvala toliko za Vaš savjet!Ja sam početnik i neiskusan.U udžbenicima autori rekao da je prvi korak bio je dizajn učiniti ruka kalkulacija prije računalnu simulaciju.Tako sam uvijek pokušati učiniti calcution ruku, i mislim da je to dobar način da dobijete dizajn intuicija.Im 'koristeći XFAB 0.6u proces.
jučer sam pronašao članak o tome kako izvući ruku parametar za izračun mos u slaba inverzija operacije iz BSIM3v3 modela.To je korisno za mene.
Thanks anyway!

jimmyshu wrote:

Hvala toliko za Vaš savjet!
Ja sam početnik i neiskusan.
U udžbenicima autori rekao da je prvi korak bio je dizajn učiniti ruka kalkulacija prije računalnu simulaciju.
Tako sam uvijek pokušati učiniti calcution ruku, i mislim da je to dobar način da dobijete dizajn intuicija.
Im 'koristeći XFAB 0.6u proces.

jučer sam pronašao članak o tome kako izvući ruku parametar za izračun mos u slaba inverzija operacije iz BSIM3v3 modela.
To je korisno za mene.

Thanks anyway!

Ovaj je rad, uključujući metode za točan izračun parametara ruku u slaba inverzija upravljanje iz BSIM3 modela.

pristranost mos slaba inverzija u regiji i simulacija

slaba inverzija operacija nije Preporučite jer dopuštena razina buke postane vrlo nizak ...

Vi samo može koristiti metoda simulacije za izdvajanje param, svibanj biti samo dodajući neke matematičko pocessing.Be sigurni da su podaci o MOSFET također su izabrane od "saturacija" slaba inverzija u području rada.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back