PIC16F84A (start bita i prestati bit)

G

gg

Guest
O paralelno-in-serijski-out of PIC16F84A, kako mogu generirati pokretanje i zaustavljanje bitni?Ja zahtijevalo pokretanje i zaustavljanje bitni, jer sam htjela za slanje podataka u računalo preko RS-232 kabel.

Sljedeća pitanje: Ja sam inputting razne binarne podatke kao što su 10101,11000,10111 Istodobno i tako dalje u moju PIC.Iz mog plitkog znanja o PIC, ja samo znam da se može PIC moći pročitati ulazni podaci pomoću BTFSC ili BTFSS.Korištenjem ove dvije instuctions, to mogu samo usporediti s podacima inputted bita potrebnih u PIC.Mislim da svi vi rasplinutost na ono što ja kažem,
nek mi daju primjer:

POČETAK .....
BTFSS PORTA, 0
GOTO POČETAK
obavljati ovdje

Ako bitni 0 u porta je postavljena na 1, on će preskočiti GOTO pouku i nastaviti sa sljedeći upute.

Želim da moji PIC da prihvati bilo koji binarni podaci iz PORTA i pohraniti u mom privremeno registrirati.Kako mogu to učiniti?

Budući da znam kako da pročitate inputa s jedne igle, Htio pretpostavljam da znate kako se izlaz na jedan pin previše.Start bitna je jednostavno izlazni nisko-bitni, a slavni bit je jednostavno jedan izlaz visoke zalogaj.Kao što sam rekao prije, bitna je samo-banging manipulissu operacije nad bitovima da bude kompatibilan s izlazom na RS232 protokola.Ako ne znate što je protokol, odnose se na http://www.quatech.com/support/comm-over-asyncserial.php.
Kao što je za svoj drugi upit, molimo da pogledate Mid-Range Reference Manual preuzeti off Microchip's website.Odnose se na odjeljak pod nazivom uputstvo Set.Sve upute su tu, i te bi trebao biti upoznat sa svima njima ako to želite učiniti programiranje.Posebno, MOVF i upute MOVWF će odgovoriti na Vaše pitanje.
Konačno, RS232 comms ima baudrate povezane s njom.The bits mora biti na određenom output baudrate.Da bi se ovo postiglo, možete koristiti jednostavne NOP odgode, ili vremena prekine.Informacije o NOP instrukcija može se naći u set instrukcija.Za vrijeme prekine, pročitajte odjeljak najviše vremena na priručnika.Zabavite se čitajući priručnik!
Tu
je obvezan biti gotove bitovno praskati koda za Pics vani.Idi www.piclist.org traži za njih.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back