PIC modu prebaciti napajanje?

J

Johnnyquest

Guest
Je li netko vidio bilo koju dizajnira nekog modu prebaciti napajanje s PIC ili eventualno neki drugi MCU dokle ga ima 3 PWM izlaza kao 17C756?

Bok, mislim da je difficult.years prije, moj dizajn trebati PWM pretvarač snage, a neki others.when JA pokušao korištenje PWM, teško je koristiti, jer PWM je glasan, pogotovo što trebate veliki current.it easyly će uzrokovati CPU away.so izvoditi ako želite da vaš dizajn stabilnost, ova metoda ne može raditi dobro.
Last edited by shanren
29. srpnja 2002 3:12, edited 1 put ukupno

To je u mojem iskustvu vrlo uvjerljiv način napraviti switchmode pretvornik zasnovan na PIC.Naravno, kao što ističe shanren, buka iz prospojni svibanj biti problem, ako se ne obrađuju pravilno.

Imam nekoliko godina napravio PIC temelji na AC DC pretvarač - koji će se koristiti kao telefon zvoni napona generatora u telekom jedinici.JA iskorišten jedan tranzistor MOSFET prekidač i osnovi povratno topologije.Generiranje i switcher kontrolom je samo dio priče, da bi napajanje potrebama "zatvara petlja" - mjerenje izlaznog i reguliranje procesa prekidač kako biste dobili ot željeni napon.Performanse koje reguliraju petlja je kritična za tranzijentni odziv i stabilnost, pa dizajn nije baš uobičajen - posebno ako se treba dobar tranzijentni odziv.

Jer je tako mnogo lakše koristiti namjenski switcher za kontrolu chips DC power supplies, ne bih napraviti običan regulator snage s PIC, ali ga koristiti samo u slične poslove, nego da projekt: Ako postoji jednostavno nije uredan i gotove rješenje za taj zadatak, PIC je vrlo fleksibilan.

Opet - šum mora biti obrađeni i uzemljenje je jednim od osnovnih problema u prebaciti topologije.(također i za orijentirano regulator čips!) Snaga povratak struje moraju ostati u svojim petlja, ne prolaze kroz kontrolu sklop uzemljenje.Jedan popularan način da je to single-point ground između "power strana" i "kontrola stranu" (u ovom slučaju PIC).

Zaključak: Po mom mišljenju,
pod uvjetom toni toni PCB dizajn i izgled jednog PIC bi trebao biti u mogućnosti to učiniti trik dobro.No, taj zadatak nije lagan za početnike u napajanje dizajn.

Sretno,

Ted

Ted je u pravu, ja mearns je teško, pogotovo za velike ili sadašnje visoke snage level.but ako vam je potrebna snaga malih struja, da je dobro ako možete rute dobro.
sretno.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back