PCB antena za 868 MHz

T

tdma

Guest
Imao sam malo slobodnog prostora na mom PCB i mislio, ajmo nacrtati PCB antenu. Vidite 1,5 mm trag u donjem dijelu PCB sa dužinom četvrtine valne duljine za 868 MHz. Odmah na PCB će biti baterije, pa razmak je apsolutno ne poštuju bojim. Je li to uspjeti ili bolje samo nacrtati jastučić i spojite žicu na njega? Molimo komentirati, hvala.

Moji komentari će biti: + dobra stvar je na rubu ploče + dobra stvar koja tlocrt ne produljiti pod antenskog traga - Ne vidim nikakva sredstva za to tuning, bilo na bazi ili na otvorenom spoju kraj antene. Kada instalirate ovaj u finalu stanovanja, i stavite ga gdje god ona ide živjeti, često smatraju da su one vanjske stvari povlačenjem rezonantne frekvencije antene. U tom trenutku bilo respin odbora, ili ako imate neke elemente oneboard tuning, samo promijeniti kondenzator vrijednost nešto da ga ponovno rezonirati na frekvencije - Očekivati ​​god montirati to, kao vrhu tablice površini, utjecati na rezonantne frekvencija i zračenja uzorak - jer imate veliku tlocrta i mnoge komponente glomaznog sve na jednoj strani antene, očekuju pad od zračenja uzorak (možda koliko 12 dB) u tom smjeru i, samo jedan u stranu, da ne shvaćaju da, ako je to propisano na stolu, to će imati horizontalnu polarizaciju. Trebate antenu na drugom kraju biti ista polarizacija za to da rade dobro. Bogat

Hvala za vaše komentare. Ja ću dodati kondenzator jastučići za tuning. Ako sam ležala ovaj PCB stan na stolu, kako će prijem ispod stola biti?

Je li teško predvidjeti antenski uzorak bez EM simulacije, ali mislim da ova antena će raditi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back