Origano je mc8051 VHDL Srž ..

O

omara007

Guest
Hi momački ..

Origano je netko koristi mc8051 VHDL jezgri prije?..Svatko stimulirano / test Internet sa stvarnom 8051 programa iz Keil na primjer?..Mislim da je problem u jezgri ..zabranjuje u od pisanja u unutarnjoj memoriji raspona (128 -> 255) u potpunosti ..to ne samo u opasnost od pisanja neovisno, ali vam omogućava da se ne pisati uopće ..

Na primjer, ako želite pokrenuti ovu pouku:

MOVE AA, # 20H

pisati omogućiti unutarnje RAM ne ide visoka omogućiti pisanje na lokaciji (AA) ..

Dakle, bilo tko sastati ovaj prije nego?

Hi Omara,
Da thats true.Ako pogledate izvorni kod jezgre, od vas će shvatiti da.Jezgra definira samo 128 bype unutarnje RAM.Zapravo problem je što je to 8051 jezgra, a ne 8052 jedan.8051 jedini dopustiti accesing unutarnje RAM 0-127 bajtova.8052 omogućuje pristup za 128-255 bajtova, samo kroz neizravno spremničko adresiranje.Tako da ne može pisati podatke u adresu reći "Aah".Još jedna stvar koju pokušati pokupiti bilo koju vrstu cilj u 8051 Keil i pokušati učitati "Aah" s podacima, koji će vas zabrani pisanje.Nadam se ovo pomaže.Da li odgovor ako sve dodatne sumnje.

Srdačan pozdrav,

dBUGGER je napisao:

Hi Omara,

Da thats true.
Ako pogledate izvorni kod jezgre, od vas će shvatiti da.
Jezgra definira samo 128 bype unutarnje RAM.
Zapravo problem je što je to 8051 jezgra, a ne 8052 jedan.
8051 jedini dopustiti accesing unutarnje RAM 0-127 bajtova.
8052 omogućuje pristup za 128-255 bajtova, samo kroz neizravno spremničko adresiranje.
Tako da ne može pisati podatke u adresu reći "Aah".
Još jedna stvar koju pokušati pokupiti bilo koju metu u 8051 * ke il i pokušati učitati "Aah" s podacima, koji će vas zabrani pisanje.
Nadam se ovo pomaže.
Da li odgovor ako sve dodatne sumnje.Srdačan pozdrav,

Hi omara007,
Pokušao sam pišući SFR lokacije kao što su IE, IP, P1, P2 itd. i sve to radila.Što se tiče SP tiče ja ću provjeriti da i pustiti te znati.

Srdačan pozdrav,

dBUGGER je napisao:

Hi omara007,

Pokušao sam pišući SFR lokacije kao što su IE, IP, P1, P2 itd. i sve to radila.
Što se tiče SP tiče ja ću provjeriti da i pustiti te znati.Srdačan pozdrav,

Bok,
Kao što sam rekla prije toga isto tako, ne možete pisati na unutarnje RAM-a na rasponu od 128-255.Samo SFR s podudaranja adrese može napisati.Vi ne dobijete zbunjeni između 8051 i 8052.Bilo standardni 8051 ima samo 128 bytes unutarnje RAM-a i gornji 128 bajtova preslikavaju kao SFR adrese.Tako da je točno da on ne dopustiti pisati u unutarnje RAM lokacije 128-255.Dovoljno je probati da je u Keil, to će dati neki pogrešci "ne izvrši čitanje / pisanje dopuštenje".Imam ček osnovne funkcionalnosti jezgre u Keil i kroz Xilinx.I ja postaviti Internet rad!Nadam se ovo pomaže.Molimo ne odgovarate ako ih ima svoje sumnje nisu jasni.

Srdačan pozdrav,

dBUGGER je napisao:

Bok,

Samo SFR s podudaranja adrese može napisati.

Hi omara007,
Origano provodi SFR kao jednostavan 8-bitni registri.Oni su svi provode u control_mem.vhd datoteku.Prođite kroz tu datoteku i shvatit ćete kako.

Srdačan pozdrav,

dBUGGER je napisao:

Hi omara007,

Origano provodi SFR kao jednostavan 8-bitni registri.
Oni su svi provode u control_mem.vhd datoteku.
Prođite kroz tu datoteku i shvatit ćete kako.Srdačan pozdrav,

Hi omara007,
Mislim da smo pogrešno shvatiti jedni druge.Istina je da mi možemo pristupiti samo 128 bytes unutarnje RAM-a, ali vremenske unutar čipa je 128 ili 256 bajtova nije poznat.Što se tiče SFR registrima mogu se definirati kao jednostavna 8-bitni registri, ali će odgovoriti ispravno na 8-bitni direktni adresa jer mapiranje adresa je takav.Tako je u Origano jezgri koje nisu osigurali gornji 128 bajtova RAM kao takva coz se nikad ne može koristiti.Opet je to njihov način definiranja stvari.Možda netko drugi može pisati na neki drugi način!
Kao što je pitao Vrijeme pisanje 80h MOV, # 00h će pisati "00" na port 0, odgovor je DA Internet htijenje.
Ako želite definirati vlastiti SFR adresu, te da ćete trebati dodati kod za da se u zahtijeva "slučaj" izjavama.To nije kao i drugi krivo SFR's se također kao da dekodiraju.
Druga opcija je produljiti SFR autobus van.Potom u vašem vanjskim modulima ste definirali ostale SFR's god želite s nekim adresu koja nije suprotno postojećim SFR's.
Nadam se da sam bio jasan

Srdačan pozdrav,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back