Optimiziranje 3D struktura u IE3D

M

mengjom

Guest
Ja sam trenutno radi na simulacijom tzv ESPAR antenu u IE3D.Antene se sastoje od jedne aktivni element (monopoloe) u centru ograničenom groundplane i 6 parazitske elemente (također monopoles) postavljene u krug oko aktivni element (u simulacijama su parazitske elementi su opijeni lumped sklopove prilagoditi zračenja antene obrascu).

Moje pitanje se odnosi na optimalizaciju antenu.U početku sam dva optimizacija parametara.Jedan je udaljenost od aktivni element na nametnika (tj. polumjer kruga parazita koji se nalaze se na), a drugi je element visina (svih 7 elemenata).
Ja sam bio uspješan u definiranju radijus kao optimizacije varijablu, ali do sada nisam bila u mogućnosti definirati element visine kao varijablu.Što ja želim učiniti bitno je da se definiraju Z koordinata jednog sloja (sloj u kojem je sve vertices od "vrha" antene svakog elementa ležati u), kao poboljšanje varijablu.

Možda je to puno više nego što pošten mislim, ali svi pomoć je dobrodošla!

Hi, Mengjum:

Na poligonu temelji layout editor MGRID, možete samo odrediti koordinate XY grupa vertices kao jedan optimizacije varijablu.Također možete assocate u XY koordinata više grupa vertices s jednom varijablu.Međutim, možete definirati z koordinata optimizacije kao varijablu na MGRID.Nakon što su razmišljanje o da proširite ovu sposobnost.Ipak, odlučili smo da ga provede na IE3DLIBRARY, objekt orijentiran layout urednik IE3D.

Na IE3DLIBRARY, možete optimizirati vrlo komplicirane 3D strukture.Mi imamo dokumentiran primjer za žičane obveznica i dvije vezane žicom obveznice.Nalazi se u Zelaand Virtual Training in www.zeland.com.U primjerima smo omogućiti korisnicima da definiraju veličinu i visinu telegram obveznica,
kao i odvajanje od 2 žice obveznice kao optim varijabli.Možete čak napraviti real-time EM tuning na njima.Možete slajd u barovima na FastEM Design Kit of IE3D V12 i vidjeti kako se varijable mijenjaju oblike geometrijskom i rezultati istovremeno.

Pozdravi.

Godine 1993, Zelandu Software,
Inc predstavio IE3D Elektromagnetski Simulacija i optimizacija paket.Kao metoda trenutak (MOM) simulator, IE3D ima mnogo dobrih karakteristika u planarni i 3D modeliranje sklopova i antena u slojevite dielektrična okoliš.The IE3D je jednostavno za korištenje, točan i efikasan u modeliranje širokog raspona konstrukcije kao što su mikrotrakasta sklopova i antena, strip-line krugova, sklopova i CPW antena, koaksijalni struktura s odori dielektrična punjenja, preokrenut-F antena, dipoles i druge žice antena, brzinu prijenosa linijama, brzim digitalni sklop vodovi, high speed digitalni sklop ambalažu.Međutim, metoda momenata koda imaju neke inherentne nepovoljnost u dielektriku 3D modeliranje konstrukcija, konstrukcija i struktura valovodni naglasivssi blizu polje distribucije.Zbog toga smo uveli Fidelity elektromagnetskih Simulator u studenom 1997.
Fidelity je konačnih razlika vrijeme domene (FDTD) temelji full-wave elektromagnetski simulator.U posljednjih 20 godina, mnogo istraživanja je usmjeren na razvoj FDTD algoritme.U usporedbi s frekvencijskom području simulacija algoritama kao što su mama i metoda konačnih elemenata (FEM), FDTD ima slijedeće jedinstvene značajke:

1.FDTD je jednostavan za implementaciju.Njegov osnovni princip je korištenje konačnih razlika da predstavljaju razlike u Maxwell s jednadžbe.By zapošljavaju na Yee-algoritam, mi spajamo električno polje i magnetsko polje zajedno kako bi se pretvoriti Maxwell s algebarskih jednadžbi u jednadžbe.

2.The konačni algebarskih jednadžbi za FDTD su u to vrijeme-marširanje stilu.FDTD ne stvara velike matrice jednadžbi koje su zajedničke u mamu i FEM.Memorijske potrebe za FDTD srazmeran N u odnosu na N da N2 za FEM i N log (N) u N2 za MOM.Vrijeme Uvjet je također više FDTD proporcionalno u odnosu na N N2 za FEM i N2 u N3 za MOM.Iako je osnovni uvjet za kompjutorski FDTD obično je mnogo veći od onoga za modeliranje MOM za male i srednje veličine konstrukcije za velike strukture, FDTD svibanj zahtijevaju mnogo manje nego MOM računalnim resursima.S druge strane, FDTD normalno zahtijeva mnogo manje nego FEM računalnim resursima.

3.A FDTD simulacija može normalno yield širok-band frekvencijski odziv.Mamu i FEM obično zahtijevaju brišući u frekvencijskom području.

4.FDTD simulatorima može nositi komplicirane strukture dielektrična mnogo lakše nego mamu i FEM.

Kao što je, na FDTD simulator Fidelity je komplementarno na MOM simulator IE3D developed by Zelandu Software,
Inc
Osnovni algoritam na FDTD se mogu naći u brojnim udžbenika i znanstvenih radova.Nećemo ovdje to ponavljati.U ovom poglavlju ćemo se uglavnom fokusirati na konfiguraciji od Fidelity programskog paketa.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back