opamp propusnost zahtjev u kontinuiranom vremenu filtar

C

carl_chao

Guest
Hi all,

Ja sam projektiranje kontinuirano vrijeme (aktivno RC) filter.Ulazni signal ima najvišu brzinu od 20MHz.Koja je minimalna propusnost opamp bih trebao dizajn za ovaj filter?

Thanx unaprijed!Dodaje nakon 23 minuta:JA međuvrijeme ulaz ima propusnost od 20MHz.

Da biste utvrdili GBW, petlja dobit (AOL) mora se održavati @ najviša frekvencija ulaznog signala (w = 20 MHz).

AOL = GBW / w

Na primjer, otvorite loop gain uvjet = 46 dB (~ 200)

Zatim tvoj GBW> Aol * w

GBW> (200) * 20e6
GBW ~ 4 GHz

Pozdravi,

Ramesh

To ovisi o učestalosti i filter namijenjen karakteristične.Općenito ograničenom pojačalo GBW iskrivljuje filter karakteristike.Ovaj svibanj uzeti u obzir do određene mjere u filtar dimenzioniranje, ali moglo bi biti nemoguće ostvariti točan filtar ponašanje.E. g.stan Besselove ili Gaussov filtar svibanj pokazati izviru i prebaciti na vrijeme domena.GBW iznad 100 MHz općenito je preporučljivo za 20 MHZ filtar.

Hvala FvM i rames,

Da, mislim UGB od opamp bi trebao biti određen od strane aplikacije (posebno distorzije) zahtjev filtera.Ako UGB preniska, na 20MHz opamp dobit je preniska da bi zatvorena petlja (thst je, filter) na snazi, što će dovesti do visoke frekvencije komponenti izviru.Dakle, dizajn opamp UGB je vrsta iterativnog procesa: početi sa zdrav razum (kao što je 5 puta zahtjev filter bandwith) vrijednost, test krug, ako prođe spec., smanjenje opamp UGB (radi uštede energije), ako ne , to povećanje.Ispravite me ako sam u krivu ovdje.

rames, mislim da ste pogrešno razumjeli moje pitanje.

Postoje dvije stvari koje bi trebali biti zabrinuti abt.

1) GBW od opamp utječe stup / nula frekvencije (proizlaze iz filtra).
Mogli model opamp kao verilogA (uključiti GBW parametar u verilog-) i simuliraju filtar karakteristike (s verilog-opamp)
i izabrao GBW - koja ne utječu na pole / zero frekvencije

2) uvjet Distortion

Pozdravi,

Ramesh

carl_chao wrote:

Hi all,Ja sam projektiranje kontinuirano vrijeme (aktivno RC) filter.
Ulazni signal ima najvišu brzinu od 20MHz.
Koja je minimalna propusnost opamp bih trebao dizajn za ovaj filter?Thanx unaprijed!
Dodaje nakon 23 minuta:
JA međuvrijeme ulaz ima propusnost od 20MHz.

Hi jecyhale,

Možete li dati odnos (jednadžba) Kako ste došli @ GBW od opamp za potrebe?

Ili mi samo treba oslanjati na verilog-modeliranje opamp (s proizvoljnim min GBW započeti s) i promatrati kolac frekvencije promjena, te promjena GBW (konačno doći @ sweet spot) za koji kolac frekvencija ne var.

Hvala,

Ramesh

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back