Opamp AC karakteristične za ADC aplikacije

M

moisiad

Guest
Bok ponovo

Ja sam završio dizajn na dva stage presavijeni cascode OPAMP naočale sa slijedećim:
Vdd = 1V, Gain = 67db, UGB = 300MHz, F3db = 100K
Specifična OPAMP će poslovati u ADC sa N = 8bits i Fclk = 60MHz

Moje pitanje je sljedeće:
Prema Baker Book "CMOS, Mixed - Signal Circuit Design" pp.339
kako bi naseljavanju trenutku biti manje od 1/Fckl, u UGB definirana je jednadžbom UGB> 0,22 * (N 1) * Fckl.Dakle u mom slučaju UGB = 300MHz zadovoljava ove uvjete.

No što je s F3db.Ima li odnosu na smirivanje vremena od OPAMP.Jer sam pokrenuti neke prvi prelazni simulacije u analizi i OPAMP izgleda da ima veoma veliki setlling vremena da pored gore navedenih jednadžba vrijedi za moj slucaj.

prvi stub je izrađen od strane mlinar ili ugniježđeni naknadu kondenzatora.
oni imaju veliki utjecaj na smirivanje vremena, u normalnom slučaju, ugniježđeni naknadu ima
bolje taloženje vrijeme.ugniježđeni odštetu jer ne stvaraju RHZ što veće dobiti margin.

Žao mi je što sam misliti GBW Vaše pojačalo nije dovoljno.Mislim da je naočale.kao i sledeće:

Steknite> 60db, UGB> 1200MHz
(pod uvjetom u pojačalo je claas tip A, Fclk = 60MHz i β = ˝; F-3dB nije vrlo važno, briga je njegova moć dobit bandwith.)

Zašto ne razmišljati o tome ovako - u opamp ima određenih ac karakterističan, ali u sklop od ADC radi u feedback konfiguraciji.U ovom slučaju-3dB Frekv od opamp sama nije važno.Što je važno je-3dB je zatvorena petlja dobitak.Ako koristite opamp kao partizan, zatim UGBW je vrlo važno jer će biti-3dB frekvenciju od sljedbenika.Vaše pojačalo ima za podmirenje brz za ADC, što znači manje melodiju.To također znači da bi trebali voditi brigu o drugi stup jer će utjecati na fazu margine, a time melodiju za nedovoljnu sati.Vi ne želite da su, također, vrlo veliki sati, u blizini 90deg, jer onda je spor ponovno.Najbolja je oko 72-76 stupnjeva.
Druga stvar je da nema kolac-nula doublets, jer su se usporiti tranzijentni odziv je previše.
I na kraju, UGB utječe na pobio stopu koja je važna kad se radi s velikim pojačalo signala.

Hvala svima za komentare

Chung-Yuan-Chen možete li molim vas objasnite mi kako ste se izračunava UGB vam predlažemo.Jer sam došao u dosta različitih rezultata po mom izračune.

Hvala

Hi, moisiad ~
Vremenska konstanta (ζ) = 1/βωt.
Za rješavanje u roku od nekih točnost, na smirivanje vremena trebati oko postaje 5ζ sustav u roku od pola sata (assums radnog ciklusa da je 50%).To je samo moje grube koncept.

Hi, moisiad
Zašto je potrebna brza OP_Amp?OPA koristite za vaš
A / D usporednik?u brzim A / D koristiti kao flash ADC
pre-amp dinamička compartor,
a ne koristiti "OPA"

gernerally, OPA se vrlo sporo, a ako vam je potrebna visoka brzina OPA treba koristiti "veliki trenutni" ili velika W / L.

The ADC je 1.5b pozornici pipelined arhitekture.Mislim da je brz OPA mandatory.The Činjenica je da je za moj slučaj (Fclk = 60MHz, T = 16ns) se mora OPAMP ima smirivanje vremena najmanje 8ns (T / 2).JA stvarno dont znati je to izvedivo u 1V ili Ja sam obličje za jedan egzotičan spoj.U drugom slučaju ću morati ispitati drugi arhitektura (možda Flash ADC)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back