općenito o pitch za otkrivanje glasa

V

vahidkh6222

Guest
Trebam to znati neke osnovne stvari o smola u speech.may se da sam u krivu, ali mislim da svaki govorni signal ima vlastiti specifičan različitih pitch.Ako je istina, onda je to pitch izvadiv lako?možemo lako razlikovati između ljudi govora signale od svojih otkriti parcele?

općenitije: je li neki pouzdan tehniku da samo razlikovati zvukove muškarca i žene.baš kao i sustava ljudskog sluha. (ja dont potreba percise mjerenja na taj način ja pravedan ištanje neki differentiatable svojstva.)
Im 'pravedan težak da se s ideja za moju MS rad prijedlog, pomoć mene ugoditi.

Zdravo,

Grubo rečeno, govorni signal se može klasificirati kao izrazio ili bezvučan.Zvučni
Zvukovi su generirani kada glasnice vibrira na takav način da je protok zraka iz pluća se povremeno prekida, stvarajući slijed impulsa da uzbuđuju vokalne tract.eg, kad smo izgovaraju samoglasnici kao 'a', 'e', itd.
U timedomain, izrazio je zvuk karakterizira snažna periodicitet prisutan u signal, uz osnovne frekvencije naziva smola frekvencija, ili jednostavno pitch.For muškaraca, smola varira od 50 do 250 Hz, dok je za žene raspon obično padne negdje u interval od 120 do 500 Hz.Pitch
učestalost je u direktnoj vezi zvučnika i postavlja jedinstvena karakteristika
person.Pitch razdoblje može se procijeniti iz različitih tehnika i jedna jednostavna metoda je autokorelacija metoda gdje se u periodicitet signala može se mjeriti.
Nadam se da ovo vam pomogao.

Možda korisna - spektrogram je jedan zajednički i koristan način za prikaz frekvencije govora:
http://en.wikipedia.org/wiki/Spectrogram

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back