Offset poništenje u potpunosti diferencijalna opamps

R

rtarbell

Guest
U potpunosti su diferencijalna opamps uključene u CMFB umanjiti izlazni napon zajedničkog čekanja.Ima li kakvih tehnike za smanjenje offset naponu od dvije pojedinačne inputa?Najbolji offset naponi vidio sam na Texas Instrument THS4100 serije (u THS4130 i THS4131 imaju offset za 2mV, ulaz je navedeno).

Jedino sam tehniku možete sjetiti za smanjenje offset napon od potpuno diferencirane opamp je koristiti dva DC servo integratorima u petlja povratne veze (što je u neredu i zahtijeva još dva preciznost opamps).

Ako se to pomaže, neka mi objasni moje razloge za ovaj uvjet:
1) Ja sam zabrinut da ako dva izlaza iz potpuno diferencirane opamp zanošenje u suprotnim smjerovima, osvojio je CMFB sklop t biti u mogućnosti da ispravi to.Na primjer, ako neki izlazni drifts to 2mV, a drugi izlaz drifts to 2mV, zajedničke načinu nanosa prosjeci na nulu, a time je CMFB povratne sklop neće moći smanjiti ovaj zanošenje.

2) Ako JA dont koristiti dva integratorima u petlju povratne potpuno diferencirane opamp (svaka referenced na terenu), zatim ima svibanj neće biti potrebe za CMFB feedback č Pretpostavljajući jedan bipolarni napajanje, ako je svaki izlaz je prisiljena da od 0V integratorima, onda izlaz načinu zajedničkog napona je 0 po defaultu.

==> Jeste li provjerili coper-stabilizacija tehnikom?

Da - da li mislili koristiti chopamp za integrator,
zar ne?

Bio sam s obzirom na njih (jer su najniže offset naponu od skoro bilo kojeg opamp - neki imaju te 1uV =), ali chopamps dolaze sa svojim vlastitim skupom problema (zbog buke na coper učestalost, nizak GBW).

Ima nekih dobrih coper-stabilized opamps koji imaju razumne GBW.The MAX4238 ide do 1MHz, a nisu kompenzirani verziju (AV> 10) vozi do 6.5MHz.Oba ova čips ima ekstremno nisku offsets, a šum je coper raširih malo, kako bi se smanjila vršna amplitudna ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back