odgođeno - objašnjenje je potrebno

N

newbie111

Guest
Šifra:

Delay255 movlw 0xff; kašnjenja 255mS

goto d0

Delay250 movlw d'250 '; kašnjenje 250mS

goto d0

Delay100 movlw d'100 '; kašnjenje 100ms

goto d0

Delay50 movlw d'50 '; kašnjenje 50mS

goto d0

Delay20 movlw d'20 '; 20ms kašnjenja

goto d0

Delay10 movlw d'10 '; kašnjenje 10 ms

goto d0

Delay1 movlw d'1 '; kašnjenje 1mS

goto d0

Delay5 movlw 0x05; kašnjenja 5ms

d0 movwf count1

d1 movlw 0xE7

movwf COUNTA

movlw 0x04

movwf countb

Delay_0 decfsz COUNTA, f

goto $ 2

decfsz countb, f

goto Delay_0

decfsz count1, f

goto d1

retlw 0x00

Bok,

$ 2 znači goto plus 2 bajtova programske memorije, u slučaju 16F čip koji je obično 2 upute - dok je ovaj svibanj činiti se lak za baratanje prečac pomoću goto i oznake, ako se preselite svoj kod na ostale slike kao što 18F onda istu stvar samo da će ga pomaknuti naprijed 1 naputak.

Kod te je pošta malo nepotpuna, što procesor i što osc frekvencije koristite na to je frekvencija / 4 = sat ciklusa, koja određuje razdoblja odgode.

Također koristite 'goto' da se odgode rutinu, a zatim 'retlw' - koristiti 'poziv'

Pokušajte s prikazivanjem kod sa prijelomnih točaka i Simulatori Stani gledati na 4meg daje rezultate prikazane u pic.
Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli ovu privitku

Bok,

Da li ste bili u mogućnosti vidjeti kako to stvara kašnjenje?

OSC frekvencije / 4 daje taktna frekvencija ili sat ciklus koji traje mikro.
Ako pogledate datasheet Instruction Set Sažetak, 2. stranici koja prikazuje popis svih njih, nalazi se stup s oznakom 'ciklus' tj. broj 'sata cylces' izvršavanje instrukcija.
Ako koristite 4meg osc, onda taj 4meg / 4 = 1 meg sata ciklus ili .000,001 drugog = 1micro drugi po uputama (i većina upute)

Vaša kašnjenje rutina je samo dvije petlje od uputa koristiti za stvaranje potrebnih kašnjenja razdoblju.

Kao što možete vidjeti Stop Watch Sim daje odgođeno vrijeme postigao i broj intructions izvršiti (tj. kašnjenje petlje) da se to postigne.

Da li ste bili u mogućnosti to trčanje Sim?može se činiti malo komplicirano u početku, ali je zgodan alat za pustiti te vidjeti što se događa na jednom poduka lista - možete također vidjeli kako sve sustavom i korisnik registrira se promijenio u kodu radi ipak.

Bok,

Ja sam u mogućnosti to trčanje Internet, ali JA malokad iskoristiti one fuctions.

trebat će mi neko vrijeme da se naviknuti na to.
Ako imam dodatno QS, ja ću sigurno pitati daleko.

Hvala vam toliko za bitak na taj način pomoć.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back