odaberite broj bitova podataka iz generatora, know Data Rate?

T

tarakapraveen

Guest
Bok,
JA imati jedan sumnje.
Ako želim simuliraju OFDM sustav za 54 Mbps brzina podataka kombinaciju.

1) Je li brzina prijenosa podataka ovisi o broju bitova unos podataka?

2) Ja sam uzeo 2048 bita simulirani ukupnog sustava dajući maksimum svojih 1 / 10 ^ 4 samo kao BER.Is to ispraviti raditi?

3) smo radili simulacije uzimanjem neke podatke, a neke modulacija tehniku.
Od simulacija je to moguće izračunati Data Rate? Kako? Plz pojasniti ove sumnje.

Thanks in advance
Tarakarpaveen

Bok,

Vjerojatno neću biti u mogućnosti odgovoriti na Vaša pitanja u potpunosti, ali nadam se da ću vam dati nekoliko savjeta.To je zato što se opisuju sustav u opći način, ali su prilično određeni pitanja - ali ne molimo odnesite ga kao kazneno djelo.

1.Ovisi kako se implementirati sustav, posebice, kako se raspoređuju sredstva za različite korisnike.Postoje dva načina kako to učiniti - alocirati 50 Mbps OFDM kanal za jednog korisnika u isto vrijeme, ili dodijeliti isti kanal za više korisnika istovremeno (nekim od pod-prijevoznici će biti dodijeljena jednom korisniku i neke druge sub - nositelji - za drugu, itd.)
U slučaju Vaše sustav je prvi izbor i vaše je čista 50 Mbps brzina podataka onda je neovisan o ulaznih podataka bitova.To bi trebalo biti prilično kanala ovisi o uvjetima.

2.Kako bi se procijenila BER na sustav,
morate proći mnogo uzoraka.Što više uzoraka uzimate - viša točnost.Rezolucija je jedan zalogaj, pa ako vam prenijeti samo 2048 bita, tada se maksimalno ostvarive točnost je:
1 / 2048 = 0.5E-3

Pretpostavljam da je vaš rezultat je vrlo dosljedan.Nadalje prijenosa bitova preko 2048 kanala traje 50Mbps sićuušni vrijeme - RF kanala mogu biti vrlo različite iduće sekunde, ali je simulacija ignorirati tu činjenicu.

3.To ovisi o tome što ste mislili modulacija po tehniku.Ako je QPSK ili 16QAM - onda se to ne može reći što je brzina prijenosa podataka.Moguće je da države QPSK nosi 2 bitova po simbola i 16QAM - 4 bitova po simbola.Kako bi znali brzina prijenosa podataka, ona bitna znati brzina simbola.
Recimo imate 50 000 znakova u sekundi i vaš je QPSK modulaciju - onda je brzina prijenosa podataka 100Kbps.Međutim, ako FER (unaprijedno ispravljanje pogrješke) je zaposlena u sustavu, onda brzina prijenosa podataka je mnogo niža, kao i neke od bitova se koristi za ispravljanje pogrešaka svrhe.

Sustavi su dizajnirani da imaju određene brzine i simulacije samo pokušava imitirati taj sustav.Ako se zgrada simulacija sustava, onda morate znati da brzina prijenosa podataka za određeni sistem.To je drugi način a ne okrugle.

Nadam se da sam vas ne zbune još dalje ...

Bok,

Vrlo vrlo vrijedne hvala za ur odgovor od neke moje sumnje da su u dilemi su pojasniti jasno.

1) Evo, ako uzmemo 2048 bita ==> Max BER je 0.5E-3. Možemo li ići na more dok je broj ponavljanje simulacija nekog primopredajna da poboljšaju BER? Je li ispravan put
raditi?

2) Dok se emitira preko Rayleigh kanal samo ja smatrati direktnim zbroj Tx signal kasniti i verzija odašilju signale jednostavno (convolved su signali odaslani s Rayleigh feding koeficijenti). No, ono što sam osjetio smo uzimajući Dopplerov pomak efekta zbog višestazni feding. molimo mi predlažemo da prevladaju ovaj nedostatak?

3) ako koristim 2x2 MIMO OFDM u slučaju 8-QAM ja sam uzimajući ravna krivulja za sve EB / Ne vrijednosti. Je li to točno? I za druge BPSK, QPSK ,8-PSK i 4-QAM sam u mogućnosti da biste dobili kiša pasti graphs (BER vs EB / Ne)Thanks in advance
Taraka

1) Naravno više uzoraka će pružiti točniji BER, ali imajte na umu da vaš kanal treba biti promjenjive u (pseudo) slučajnih način.Ako je ista 2048 bitovi se šalju preko istog kanala, onda je to ne vrijedi ponoviti, od rezultata iz svake simulacije bi se samo isti.

2) da su bili uključeni u UMTS simulacije davno.Nisam izgradio kanal model, ali koliko Sjećam provodi IIR filtra.
Ideja je da se iza svakog slavina (jedan put) dobiva raspodjela spektra povećan oko centra frekvenciju.Za određene oblik Dopler spektra.To se može opisati prijenosna funkcija u frekvencijskom području.Sada inverzna Fourierova transformacija i prijenos funkcija će vam dati funkciju IIR filtra.Filtar ne bi trebalo biti teško izgraditi - morate imati već za puls u oblikovanju predajnik (kao root-impuls rastu kosinusne filtar.

3) Ja sam u dovoljnim znanjem i MIMO OFDM.Dovoljno je brz primjedbe - QPSK i 4QAM je samo isti tip modulacije.Ja sam samo ono što je znatiželjni 8QAM.JA zamisliti da konstelaciji 8QAM trebao bi biti sličan 8PSK, koji bi trebao biti bolje za PA u predajnik.

BR, Gied

bok,

Hvala

JA nađi prema da je konstelaciji 8-QAM potpuno drugačiji od 8-PSK je poput pravokutnika constelation. Hav sam malo u dvojbi MIMOalso.I su simulirani MIMO OFDM od 2x2.

1) sam učinio simulacije u osnovnom. Nisam to simulirati u centru učestalost 5.2GHz. Ima li pogriješiti ako mi to kao što je ovaj?

2) plz objasni u par riječi što mi se točno radiš u kanalu estimation part.Is ona ista kao i ujednačavanje različitih?

3) Prethodni odgovor imate spominje 50.000 simbola u sekundi je QPSK modulaciju znači datarate postaje 100kbps.I mogu shvatiti da je u ovom što sam shvatiti da je 50.000 simbola mora biti generirane iz podataka generator.If je tako reći kako smo generating 50.000 bitova u jednoj sekundi od slučajnih generatora koristi u theMatlab. Molimo Vas da pojasnite ove sumnje.

Hvala unaprijed
Taraka

bok,

s obzirom 8QAM i 8 PSK razlika je samo u amplitudna 45 n * 90 sazvežđe simbola.Ako su amplitude su isti za sve točke,
a zatim 8QAM postaje 8PSK.One 45 n * 90 su vrlo izazovna za Power Amplifier u TX, jer zahtijeva višu linearnost.

1.Ako je Vaš uskopojasna ima ista svojstva RF kanala,
a zatim sve bi trebalo biti ok.Možda distorziju signala frekvencije gore / downconversio mogu biti uzeti u obzir.

2.procjena kanala određuje prijenosna funkcija (recimo T (x)) od RF kanala,
tj. koliko TX signal distorzirana po kanalu.Tada je moguće izgraditi inverzna funkcija RF kanala prijenosa funkcija, I say (x).Ako ja (x) funkcija je primijenjen na primljeni signal, onda izobličenju effect of RF kanal je otkazati out.Ova radnja se zove ujednačavanje.Kako bi se obavljaju ch.procjeni, TX određene informacije koje treba znati unaprijed prijemnik, kao što je pilot Ch ili midamble.Postoji obilje ebooks na internetu i vjerojatno ovdje na Ch.estimation.

3.Simbol stopa sustava u primjer je 50k po sekundi.Međutim svaki simbol nosi 2 bita, kao što se nalaze 4 različita moguća stanja QPSK.Dakle, izvor je bitna generator brzine 100kbps.Sada se bitovi stream je u dva paralelna demultiplexed bitni struje od 50 kbps.Tada je simbol created by uzimajući zalogaj od dvije paralelne struje (jedan zalogaj iz jednog potoka na vrijeme).

Ako modulacija vrstu sustava je 8QAM, onda svaki simbol nosi 3 bita odjednom.U svrhu prijenosa 100kbps stream, samo po 33.3kilosymbol a je nužno za 8QAM.

Nadam se ovo pomaže, Gied

Puno hvala za ur vrijedan odgovora

Mi smo pomoću IFFT / FFT pair u OFDM.IFFT za uskopojasna modulacija upto moj knowledge.In moj projekt pregledati vanjski promatrač pitao me kako IFFT uzroka uskopojasna modulacija i on je objasnio ovako.

1) Ukoliko se primjenjuju na FFT sinusni val smo učestalost dobivanja components.How daje modulacija?

2) Kako implementirati / interpretirati IFFT funkciju fizički?

3) serijski smo dobivanje podataka iz izvora prije primjene IFFT smo razdvajajuchi intoOFDM symobls, nakon primjene IFFT.My sumnje da je, ako ćemo primijeniti IFFT za serijski prijenos podataka
tj. bez pretvaramo u OFDM simbola je isto kao IFFT primijeniti nakon pretvaramo u OFDM simboli?

4), a prije primjene na kanalu podatke mora serijski form.Is li kakvih ograničenja kao što je to? (Jer smo u awgn dodajuchi SNR (signal, snr) u Matlab).

Zahvaljujući vama
Taraka

Hvala,

bok,

se odnose na vaš prvi post:

prema Monte-Carlo simulacija, procjena vjerojatnosti danog BER, Pb, potreban broj uzoraka, N, mora zadovoljavati sljedeće stanje:
N>> 1/Pb.

u simulaciji digitalni Comm.Sustavi N> 10/Pb je dobar choise.

pozdravi

bok,
iako imam ideju zašto neodredjena IFT se koristi u OFDM, ja ne osjećam dovoljno kompetentnom da objasni to.Kao i moje znanje Matlab funkcija je loše.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back