Obrnut pristranosti dioda kapacitivnosti

S

Sceadwian

Guest
Ja sam rekao led dioda kad je obrnuto je pristrano će djelovati kao promjenjivi kondenzator čiji je raspon ovisi o količini svjetlosti pada na diodu spoj.Se bilo tko imati približan raspon kapacitivnosti Ja očekujem da bi se naći na generičke svijetle bijele LED?

Bok
Znam da je u kapacitetu obrnuto zazvonio pf ali ja ne znam kako se mijenja po sijeva.
pozdrav

Ovo pitanje intrigued mene i ja napravio eksperiment.Crvena LED kapacitivnost na 0V je 37pF u tamnim i 36.1pF kada osvijetljeni 100W žarulja.Zanimljive.

Svjetlo uzrokuje stvaranje većine i manjine carriers.And je efekt naglašeniji za manjinske carries.Depletion regija je od manjinskih nositelja, tako kapacitivnost koja je zbog ove osiromašeni regiji također mijenja.

u morati provjeriti lab.only rasvjeta sa 100 W W žarulja neće dati u točno data.remaining r uvjeti također se primjenjuju kao prirodno svjetlo.

s kapacitivnosti tog malog mogli ste svijetlo mjerene struje generirane ja pogodak.
svibanj biti vrijedan mjerenje kapacitivnosti na različitim frekvencijama

Vidio sam program pomoću LED i par I / O pinova na mikro kontroler koji omogućava jednu LED za rad i kao izvor svjetlosti, i detektor.Uglavnom, kada LED obrnuto je pristran kapacitet dioda optužbe, kada trzaj snaga to pražnjenja i mikro kontroler puta duljina pražnjenja.Dajući vam barem sposobnost da koriste niske baud transfere (300-2400baud ili na taj način) koristeći samo 1 dodatni I / O igle na MCU i bez dodatnih vanjskih komponenti.Ja ne mogu testirati vjerojatno ovo za još mjesec dana kao što sam ja dont 'imati moj opseg ili maketa postaviti gdje sam na, ali je u nadi da netko drugi je pokušao ovaj.Znam da LED-a su općenito najviše sensative u dijelu spektra Odmah ispod boje koja isijava prema naprijed kad pristran.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back