o žice i reg u primjeru

W

wanida

Guest
Hi.
Znam da izlazi, koji su u blok uvijek mora biti deklarirana kao "pravilo" ne "žica".
Recimo da je izlazni modul outA i outB u bloku stoga uvijek moraju biti deklarirani kao "pravilo".
npr. modul (INA, INB, outA, outB).

Moje pitanje:
Što ako je modul instanciraju u drugom modulu B, a ne uvijek smješten u blok?Bi trebao biti proglašen kao "žice" u modulu B?

A što ako neki od izlaznih modula jednostavno se koristi interno u modulu B da instantiates, mora postojati izjava o reg za taj naziv u modulu B?

Hvala Vam.

svojim vrlo dobro pitanje.JA je jednak problem.

Što vam je činiti da bi ga ističu kao žice u modulu gdje ste ga instantiating.Ovo je način kako sam učinio.Eksperiment i pustiti mene znati.

Da, izjavljujem izlazi kao žice na vrhu modula koji instantiates donji modul.JA nađi prema ovaj se metodom pokušaja i pogreške.Ja sam izvjedljiv ako ima jasan putokaz u bilo kojem preporučuje dokument o tome?

Mogu li instantiate modul unutar "Uvijek @ (posedge clk) '?
JA pokušao ali nije mogao.
Dakle, ako ne, moje mišljenje je da to znači: ako sam nekoliko modula niže u top modulu imala dizajn, ja bi trebao imati sve dizajnu u blokovima (submodules) prije nego ih instantiating zajedno.Je li to točno?

Da li ću kroz što sve prolaze novorođen ili sam ja nešto nedostaje temeljna?

Ne, ne možete imati u primjeru uvijek blok.Top level modul uvijek sastoji od nekoliko submodules (koji su instanciraju).Top level modul ima instantiations i (ako je potrebno po dizajnu) sekvencijalno blokova (regija uvijek blok).Ove instantiations i sekvencijski blokovi (ako ih ima) su svi istovremeno da jedni druge.
Što se tiče vaše rane pitanje.Da, pravilo je da izlaz bi mogao biti proglašen kao reg. ili neto interno (u modulu), ali izvana to može samo biti spojen na mrežu tipa.
ulazni priključak je uvijek neto tipa i mogu biti povezani izvana na reg. ili neto.Port inout može biti samo neto tipa.
Nadam se ovo pomaže

Shahzad ...ste ga sažeti dobro za mene.Vrlo korisno.Hvala.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back