Nula, ako je potrebno dvije ADC?

M

mitgrace

Guest
Dear All:

MFI nula ako koristite ili niske IF u mom RF-struktura, li mi je potrebno ADC-u dva Baseband.Hvala

Bok

Ako koristite niske IF, trebat će vam samo jedan ADC.
Ako koristite nula ako, i vaš modulacije sheme poput FSK signal koji spektra nije simetrično oko prijevoznika, te bi trebao koristiti dva ADC i I / Q downconversion.Pozdravi

Deare Circuit_seller:
Ako modulatora je 64-QAM, Low-IF nad Zero-IF, je isti.Low-ako trebate neki ADC / / Zero-ako koristite dva ADC.I zašto?Znam koristeći low-ako oe Zero-ako je potrebno I / Q.Zašto je potrebno I / Q?Hvala

Bok

Neki modulirani signal, kao što su digitalna frekvencijska nemaju simetrije oko središnje frekvencije koji je ako smo downconvert da u osnovnom pojasu, bez koristim / P downconversion gornja polovica spektra i donjem dijelu bit će aliased (presavijeni).

Pozdravi

Dragi Circuit_seller:

Ako sam raditi na 64-QAM usig Zero-IF, kao što je DVB-T, DVB-H, Trebam dvije ADC, Hvala.Dou imati bilo kakvu referencu za ovo doc?Hvala

Bok

Znam dva korisna refrences o direktnom pretvorbe arhitekture.
1 - Behzad Razavi's "Dizajn Razmatranja za Direct-pretvorbe. Receiver".
2 - Behzad Razavi's "RF Micro Elektronika"

Ako želite provesti 64QAM prijemnik, preporučujem vam da koristite drugi prijemnik arhitekture, kao što su IF superhetrodyne ili digitalni prijemnik.
Dva provesti Direct-convesion prijemnik imate nekih problema.jedan veliki problem je output DC offset mikser.
Drugi problem je razlika između faza i Los prijenosna frekvencija signala koji korumpirane sadržaja aroound DC.

Pozdravi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back