Normalizacija?

P

p

Guest
Bok,
Može bilo tko plz reći mene koncept normalizacije koriste u komunikacijski sustav?Također mi reći da li je koriste kako bi se energija od simbola jednaka jedan ili za vlast?

Waiting

Za početak energija beskrajno dugo signal je beskonačan, pa to ima više smisla govoriti svoje moći.U comm sustavima obično se bave ∞ trajanja signala sa ograničenom snagom.

Mislim da znači izjednačavanje snage za zviježđa.Često se pretpostavlja da je ono što će ikada koristiti konstelaciji, ta snaga je ista.Iz teorije gledišta, to je potrebno, osim ako je to učinjeno, fer usporedba različitih shema nije moguće.U praksi, mi ne bi želio povećati i smanjiti snagu dok koristite razne konstelacije (kao u OFDM, gdje konstelacije za svaki nosač može biti drugačiji), tako da smo normalizirati konstelaciju tako da _average_ moć poslati iz bilo kojeg simbola zviježđa je isto kao i da za bilo koje druge konstelacije.

razmotriti BPSK, s konstelacija 1,0 i -1,0.prosječna kao indivdual moć je 1.Ako bismo sada žele ot koristiti QAM i još uvijek imaju isti prosjek vlast ne možemo imati konstelacije ( / - 1, / - 1), budući da je konstelacija snaga bilo koje točke je 2 (dva puta BPSK).tako da smo normalizira constealltion čineći je ( / - 1 / √ 2, / - 1 / √ 2), tako da kao i indivdual konstelacija snaga svake točke je je 1.

Za veći QAM konstelacija, pojedinac moći će se mijenjati, pa smo se normalizirati tako da je prosječna '1 '.
-b

Normalizacije, čuvati podatke unutar granica, a imajući odnos između varijabli, nepromijenjen ..Naveed

Bok

Mislim da Normalizacija uglavnom se koristi za Fair usporedbu!
Kada smo usporediti dva komunikacijska schems, trebali bismo bili sigurni da imaju istu moć!

U Matlab simulacija, uvijek činimo normalizaciju kako bi se prilagodili SNR lako!

Bilo koju grešku molim ispravite me!

Sretno!

Također možete čuti puno o normalizaciji kada se govori o filtri; na primjer FIR filtar se koeficijenti mogu biti normalizirani po "peak amplituda", "zbroj koeficijenata" ili drugim kriterijima.To jednostavno znači da ćete podijeliti sve koeficijenti koje obuhvaća najveći dio, to će učiniti vrhom = 1, ili podijeliti sve koeficijenti od zbroj koeficijenata, koji će zbroj coefficiemnts jedan.

The effect of normalizacije na filtar odgovor je samo na dobit, njegove karakteristike ostati isti, dobitak razine promjena u funkciji onoga što vam je potrebno (možda vam je potrebno nižim razinama osim ulaznih filtriranje jer ste prožeti na uređaj, tako da možda filtar dobra, ali još uvijek ima previše dobit ...)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back