nekih pitanja na pojačalo u Aktivni RC filtar

L

lily1981216

Guest
Hi, svima, ja sam na dizajnu ima dva filtera prekidna frekvencije 100kHz i 1.2Mhz.A ja ne znam kako da odaberete pojačala u filtrima.I što je uvjet na dobit, bandwidthand tako dalje? Hvala!

lily1981216 wrote:

Hi, svima, ja sam na dizajnu ima dva filtera prekidna frekvencije 100kHz i 1.2Mhz.
A ja ne znam kako da odaberete pojačala u filtrima.
I što je uvjet na dobit, bandwidthand tako dalje? Hvala!

Koji je odnos između strukture i filteri pojačalo?Mogao te objasniti da je u više detalja? Hvala?

lily1981216 wrote:

Koji je odnos između strukture i filteri pojačalo?
Mogao te objasniti da je u više detalja? Hvala?

Hi, LvW, ja sam vaš zbunjeni objašnjenje: GBW od opamp bi trebao biti 50 ... 100 puta veća, kao stub učestalosti drugog reda filtra fazi.

50 ~ 100 puta veća je opskurno i zašto?
Mislim da je 0dB propusnost od pojačalo postavili više od proizvoda u BW je filter miltiply dobit je dovoljno.

, you're invited to calculate the exact transfer function of a second order filter build with a band limited (let's assume first order for convenience) amplifier by yourself.

Kao što se u obzir kao odgovor zatamnjivati,
da ste pozvani na izračunati točan prijenos funkcija drugog reda filtra graditi s ograničenom bend (Let's preuzeti prvog reda za praktičnost) pojačalo po sebi.Nadam se da
će vam odmah, bez izračuna vjeruju, da je prijenosna funkcija mora biti trećeg reda onda.

Kao što je najzanimljivije pitanje, na koji način i koliko će teški idealne prijenosne funkcije filtra utjecati na konačnih GBW?Predvidjeti u sklopu toga, filtarski prekidna frekvencija odnosno centra, kao i da je Q su promijenjeni.Spomenuti faktor 50 do 100 je vladavina thumb ako želite zadržati idealan filter parametara s prihvatljivom tolerancije.

Ako je faktor nije izvedivo, možete podesiti filtar projektiranje u obzir stvarne pojačalo.Jer pravi prijenosna funkcija je zapravo treći red, možda ti ne stane baš namijenjena karakteristike.

Ja u potpunosti slažete s gore navedenim objašnjenjima.

Kratka opaska / dodatak na posljednji dio FvM doprinos:

Ako je faktor nije izvedivo, možete podesiti filtar projektiranje u obzir stvarne pojačalo

component values in order to "adjust" the real filter transfer function (with a real amplifier) to the IDEAL value at one specific frequency, which eg can be the pole frequency.

Postoji jedna posebna metoda je pronaći komponentu ispravljene
vrijednosti, kako bi se "prilagodili" pravi filter prijenosna funkcija (s realnom pojačalo) do idealne vrijednosti na jednu posebnu frekvenciju, što
npr. može biti polni frekvenciju.
Ova metoda koristi simulacija program poput Spice i uspoređuje sa stvarnom idealan odgovor.Iz ovoga se može izračunati i prikazati novu komponentu vrijednosti.

Puno ti hvala!Ali ja sam malo zbunjen.Da li znači pojačalo treba biti odabrani u skladu sa strukturom filteri (sallen ključ, MFB, skok-žaba)?A ako želim dizajn filtra i sam spozna kritična frekvencija od filtra, trebam odrediti redoslijed filtar prvi?Zatim izračunati na kritična frekvencija drugog reda filterima čine filtar.A ja koristiti prekidna frekvencija drugog reda filtere kako bi se utvrdilo dobit i bandwith?U posljednjih utvrditi strukturu u pojačalo.Je postupak u redu?Added nakon 23 minuta:FvM wrote:

, you're invited to calculate the exact transfer function of a second order filter build with a band limited (let's assume first order for convenience) amplifier by yourself.
Kao što se u obzir kao odgovor zatamnjivati,
da ste pozvani na izračunati točan prijenos funkcija drugog reda filtra graditi s ograničenom bend (Let's preuzeti prvog reda za praktičnost) pojačalo po sebi.
Nadam se da će vam odmah, bez izračuna vjeruju, da je prijenosna funkcija mora biti trećeg reda onda.Kao što je najzanimljivije pitanje, na koji način i koliko će teški idealne prijenosne funkcije filtra utjecati na konačnih GBW?
Predvidjeti u sklopu toga, filtarski prekidna frekvencija odnosno centra, kao i da je Q su promijenjeni.
Spomenuti faktor 50 do 100 je vladavina thumb ako želite zadržati idealan filter parametara s prihvatljivom tolerancije.Ako je faktor nije izvedivo, možete podesiti filtar projektiranje u obzir stvarne pojačalo.
Jer pravi prijenosna funkcija je zapravo treći red, možda ti ne stane baš namijenjena karakteristike.

lily1981216 wrote:

Puno ti hvala!
Ali ja sam malo zbunjen.
Da li znači pojačalo treba biti odabrani u skladu sa strukturom filteri (sallen ključ, MFB, skok-žaba)?
A ako želim dizajn filtra i sam spozna kritična frekvencija od filtra, trebam odrediti redoslijed filtar prvi?
Zatim izračunati na kritična frekvencija drugog reda filterima čine filtar.
A ja koristiti prekidna frekvencija drugog reda filtere kako bi se utvrdilo dobit i bandwith?
U posljednjih utvrditi strukturu u pojačalo.
Je postupak u redu?

ja

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back