Nešto o Digital Analog Converter

C

cyw1984

Guest
Ja sam se AD5678 -2 (16 bit 2.5V unutarnji Ref) DAC

http://www.analog.com/UploadedFiles/Data_Sheets/102142943AD5678_a.pdf

http://www.imageweb.info/2/grY72829.bmp
Kad sam stavio sve 0 u DAC ... još uvijek se pojavljuje 0.002V
Kako mogu smanjiti buku i riješiti izlaz nulu kod pogreške?
Molim Vas, dajte predlažemo .... Hvala

Ja mogu vidjeti dva moguća razloga što nije na 0V izlaza:

- Nula razmjera pogrešaka -> (Sl.18 u data sheet) daje napon pogreške izlaz ≥ 0.5mV, ovisno o temperaturi ..

- "Ground referentna točka za sve sklop na dio", što je oznakom GND pin;
Ovaj PIN je da će se koristiti kao referenca za 0V sve izlaze, a ni u jednom mjerenju treba uputiti na ovaj pin ..

Tako u zaključku, ako imate grešku ≈ 1mV, ili manje, morat ćete ostaviti s njim kao što izgleda da će uvijek biti tu ..

Pozdrav,
IanP

IanP wrote:

Ja mogu vidjeti dva moguća razloga što nije na 0V izlaza:- Nula razmjera pogrešaka -> (Sl.18 u data sheet) daje izlazni napon od pogreške ≥ 0.5mV, ovisno o temperaturi ..- "Ground referentna točka za sve sklop na dio", što je oznakom GND pin;

Ovaj PIN je da će se koristiti kao referenca za 0V sve izlaze, a ni u jednom mjerenju treba uputiti na ovaj pin ..Tako u zaključku, ako imate grešku ≈ 1mV, ili manje, morat ćete ostaviti s njim kao što izgleda da će uvijek biti tu ..Pozdrav,

IanP

datasheet:
Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli ovu privitku

Pokušajte koristiti CLR (pin 9) s Clear Kod registar bita CR1 i CR0 (Tablica 13. I 14.) Kako bi saznali je li to greška je poklon za 0000h (CR1 = 0, CR0 = 0), 8000h (CR1 = 0, CR0 = 1) i FFFFh (CR1 = 1, CR0 = 0), a ako je, možete pokušati dodati-2mV offset ..

Pozdrav,
IanP
Last edited by IanP na 01 Jan 2006 11:59; edited 1 time in total

cyw1984 je napisao:IanP wrote:

Ja mogu vidjeti dva moguća razloga što nije na 0V izlaza:- Nula razmjera pogrešaka -> (Sl.18 u data sheet) daje izlazni napon od pogreške ≥ 0.5mV, ovisno o temperaturi ..- "Ground referentna točka za sve sklop na dio", što je oznakom GND pin;

Ovaj PIN je da će se koristiti kao referenca za 0V sve izlaze, a ni u jednom mjerenju treba uputiti na ovaj pin ..Tako u zaključku, ako imate grešku ≈ 1mV, ili manje, morat ćete ostaviti s njim kao što izgleda da će uvijek biti tu ..Pozdrav,

IanP

Također sam koristeći AD5678 ..Ako u znati kako postaviti svoj registar raditi ispravno ..Molimo vas odgovorite mi ....
JA isto tako pokušati postaviti registrirate ..ovdje sam prvi puta spominje postaviti registar za unutarnju i za vanjsku napon.
onda sam ja slanja podataka kanal br.Command pisati i ažurirati ...ali to negdje raditi i negdje ne ..Ako itko zna rješenje odgovorite mi ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back