Napajanje pitanje

P

Pinoy

Guest
Hi, Imam dva izvor napajanja ...12V i 5v ...da će moj mužjak regulator na 3.3V.Moj mužjak procijenjena je trenutni ulazni arround 5A ..Budući da je ovo vrlo veliki za moju 5V/12V priključak (samo 3A rating), želim da distribuirate od 12V i 5v poput 3A od 12V i 2A iz 5v iz 2.5A ili 12V i 2.5A od 5v.Kako to učiniti?Jer kada se spojite 2 potrepštine (12V i 5v) paralelno sa dva diodes, očito 12V će dominirati.

Ne mislim da je moguće ....
Ako ste dodali ldo na 12V na 5v,
imat ćete ispustiti volatge od 7V iin Vaše LDO, sa struje 2A => 14W!

Mogli biste imati 2 mužjak, jedan na 12V, a drugi na 5v i zasebne vaš 3.3V u 2 prekinute šina moci suplly.
Mogli biste pokušati spojiti 2 šina, ali da će biti nekih oscilacija između 2 mužjak.
Postoje neke komponente koje prebacivati između 2 snaga izvora (npr. baterije, a linija).JA dont 'znati ako teza komponente mogao raditi u tranzicijskoj regiji ...

sretno

Ne možete "mix", naponi, ali vam mogu "miješati" struja ..

Možete graditi 3A trenutni izvor (to može biti bazirano na LM350 heatsink i jedan resitor)
and feed it napon 12V iz terminala, to
je jedna "trenutni" ..
Preostale, ili drugi "trenutni" može se izvući iz 5v izvor napona preko dioda ..

Priključite obje "struje" i to je to ..

Pozdravi,
IanP

Mogu li sići 12V na 5v koristeći Buck converter?Tada ću kombinirati mužjak converter izlazna 5v i 5v ulazni napon pomoću dva diodes.(K je zajednička)

Je trenutno sada će biti podijeljen?

Nakon korak 12V-down-to-5v (čine ovu "5v" što bliži drugim "5v") možete dodatno pokušati "ujednačiti" struje iz oba izvora 5v pomoću nisko-Ω resistors, recimo, 0,1 Ω ili čak i manje od toga ..

Pozdravi,
IanP

Upozorenje, možete se spojiti direktno na 12V na 5v zbaciti s 5v do 3,3 V mužjak.
Morate umetnuti jedan uskladištenje energije element,
tj. induktor.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back