nalaz MOS kp (kn) vrijednost?

A

analogartist

Guest
Hi svi,

To bi moglo zvuk luckast na većinu dizajnera ovdje .....

Kako mogu pronaći kp (ili kn) za uređaj MOS ...tj. Gore * Cox (Un * Cox)

(U školi većina projekata Ja sam spomenuo ovu vrijednost .. pa počinju dizajn je lakše .. ali u industriji ... kako je to učinio ?)...

hvala za vaša pomoć

1.ako imate začiniti modelu možete pogledati "Uo" i "Tox".
2.inače, trčanje simulacije u dubokom trioda regiji; dobiti trandcondutance (GM) onda izračunava Kn / Kp.
ps.Izaberite kanal dužine i širine kanala oko dizajna raspona.

zbog kratkog kanala efekt i druge parametre, ova vrijednost nije vrlo precizan, tako da je korisnost ograničena je u profesionalnom dizajnu.ali znam što misliš - to je lijepo imati početnu vrijednost neki papir obračun!

pa samo izgraditi struje zrcalo sa prilično velikom području i na simulaciji, provjerite dc radna točka.Iz ovog, možete dobiti Vdsat i GM s kartice vrijednosti do back-izračunajte k'p i k'n.

Na primjer, u procesu 0.5um sam bio koristeći u zadnje vrijeme, sam sagradio zrcala W = 5um, L = 8um i iznuđen vrijednosti 40uS za k'p i 128 za k'n.Koristeći ovaj i za druge krugove (OP amp) je dobra polazna točka na dimenzioniranje AB-klasi kontrolu za moj željeni vdsat.

sretno!

Postoji li razlog za odabir veće područje ..? Neusklađenost?

Mislim da nije za neusklađenost od tranzistora, jer su vam trčanje u idealnim simulacija.Maska će biti točno područje koje definira.Mislim da veće veličine je da biste dobili osloboditi od LD i WD učinak, što čini Vaš crtež L i W će biti blizu učinkovit kanal dužine i širine.

Bok
U stvari, u današnjem tehnologije particuarly dizajn niskonaponsku krugovima, zbog postati kratki kanal; ove vrijednosti nisu vrlo precizne mjere i to bi trebalo za svaki struje, bias (VGS) i VDS vrijednosti na poseban zahtjev.ali možete tipične vrijednosti ovih parametara (U0, Cox ili bolje Tox, Esilicon, itd.;) u knjižnicama koje nude proizvođači.
Predlažem da razumiju analiza spoja i sustava savršeno, onda ići na projektiranje sklopa i simulaciju.
Sretno!

Pozdrav,
SAZ

U većini visokih reda modela, koristi složeniji način da se izračunati ili Kp Kn od kvadratnih jednadžbi-zakon.
U nekim simualtion okruženju, možete dobiti od Beta simualtion rezultat izravno.Na taj način možete koristiti ovu vrijednost za izračun kn ili Kp iako je to samo referentna vrijednost za ruku calculation.But, mislim, to je dobra polazna točka, i nakon nekog iteracija, dobit ćete trade-off između simulacije rezultata i ručno računanja modela

PMOS NMOS

AMIS

1500n
K '(Uo * Cox / 2) 36,6 -11,7 UA / V ^ 2
500N
K '(Uo * Cox / 2) 56,2 -18,9 UA / V ^ 2
350n
K '(Uo * Cox / 2) 93,1 -22,2 UA / V ^ 2

TSMC

350n
K '(Uo * Cox / 2) 92,9 -32,1 UA / V ^ 2
250n
K '(Uo * Cox / 2) -25,9 125,9 UA / V ^ 2
180n
K '(Uo * Cox / 2) -36,5 171,9 UA / V ^ 2

IBM

500N
K '(Uo * Cox / 2) 77,0 -20,9 UA / V ^ 2
350n
K '(Uo * Cox / 2) 91,4 -22,7 UA / V ^ 2
250n
K '(Uo * Cox / 2) -27,0 110,5 UA / V ^ 2
180n
K '(Uo * Cox / 2) -32,8 153,7 UA / V ^ 2
130n
K '(Uo * Cox / 2) -47,6 276,0 UA / V ^ 2

isnt to predviđeno u modelu datoteku.otvorite ga u vi editor i vidi.

da mislim da mogu ga pronaći jednostavnim simulacija, jer je beta = k * w / l, u normalnim dc operativnog bodova, u može pronaći u rezultatima parametar betaeff zaslonu udovice, a zatim izračunati da će dobiti k '.

Ako govorimo o dugom kanalu procese 0.18u i iznad, možete dobiti ono što želite samo gledanjem u datoteku modelu ...tako jednostavna i ravno naprijed ...
Ako koristite napredne proces; 0.13u - 45n tehnologiji, to će biti teško slijediti model datoteku nit.Moj savjet je da se ovdje jednostavno pokrenuti simulaciju kao drugi post spomenuti i pronaći "efektivne kn (kp )"...To može biti brži za vas nego što figurica iz modela .... datoteku koju mnogi neće biti u stanju razumjeti bilo kako ....

Hvala svima.za sve vaše povratne informacije ....

JA je ček model datoteku za vrijednosti ..ali ove su skrivene u slojevima i slojevima hijerarhije koje je postavila tvrtka ...

kao analog_guru je rekao ..Ja sam rad na 135n i manje ...te vrijednosti čini se razlikovati crazily ...tako da sam samo postaviti u MOS zasićenja (s fiksnom strujni izvor) i ran DC na njemu .... ovaj je dao mene vrlo vrlo približne vrijednosti ....Nadam se metodom pokušaja i pogrešaka bih pronaći pravu vrijednost ...

-AA

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back