Na čipsa i povezuje prilagođenje impedancije

A

AdvaRes

Guest
Hi članova,
U dalekovoda prilagođenje impedancije je učinjeno kako bi se izbjegle neke indeserable efekte kao što su odraz.Taj ono što sam znao za off-chip linije.

Ja sam sve više i više zbunjeni jer sam radio na na-čips povezuje jer u ovom trenutku ne mentionned u svim dokument koji sam vidio u vezi neke na čipu autobusi (on-chip autobusi poput Amba, Coreconnect i jadac itd.).

Da li mi za prilagođenje impedancije na čip povezuje?
Ili, da je ignorirao za aplikacije na čip jer žice su prekratko kao posljedica indesirable efekti su pretpostavlja se da ne postoji.

Kao što se odnosi na digitalnu UC autobusi, max operacijski freq je zaista niske u odnosu na kratko IC veze i razmišljanja su obično zanemarive.

Ima neki slučajevi u kojima RF IK dizajneri preferiraju usvajanje podudaranja između faze do prijenosa signala, no oni su se uglavnom u veoma visokim freqs IC (mnogi GHz ...).

Nadam se da to može pomoći.

Mazz

Hvala Mazz za tvoj brz odgovor.

Sigurno.Frekvencija je niska.Ali što ako te frekvencije postaje importants.Koliko GHz za na čip povezuje razmotriti podudaranja?Više od 10 GHz, 100 GHz ...

Mislim da, kako bi odgovorili na ovo pitanje, pitanje moraju proučavati u dubini pronaći vanjska strana granice (žica duljine vs frekvencija) preko kojeg prilagođenje impedancije je potrebno.

Mogao me, molim Vas uputiti na potrebne materijale (matematika / fizika) raditi izračune?Radije bih početi s čipom od dalekovoda, a zatim premjestite na čipu kada sam razumjeti teorije iza ove studije.

Hvala unaprijed.

Dozvolite mi da ga stavite na ovaj način:

I like to razlikovati distribuirati i lumped element dizajna.Ne postoji apsolutna vrijednost freq koji čini liniju razdvajanja, ali morate usporediti valnih dulji (to ne ovisi samo od freq, ali i iz medija) na tjelesnu dužinu.

Veliki pravilo je: ako je 1 / 10 Lambda>> Dužina možete otprilike tvoj sklop kao lumped jedan, primjenjuju RLC modeli i koristiti "analogni dizajna" pristup.

Na primjer, u zraku 1 GHz -> 30 cm valnih dulji, tako da ako je vaš dalekovoda <<3 cm (nekoliko mm, na primjer) možete uzeti u obzir da lumped i izbjeći podudaranja.

Ako premjestite iznad granica bolje je koristiti dalekovoda i distribuirana strujnog kruga.

Obično moderne ICS, samo su u sredini.U IC dizajn distribuirani pristup se najčešće koristi za freq> 5 GHz (voditi brigu: ovo je samo RAW vrijednost).Na primjer sam dizajnirao (i napravio za masovnu proizvodnju) RF IC u kojem je bila max freq 5 GHz i koristi klasični analogni pristup oblikovanje sklopa, ne interstage podudaranja.
Ali kad idete van silicij (počevši od packeage) bolje je koristiti odgovarajući.

Uvod mogu se naći u;
Transient Signali na Dalekovodi: Introduction to Non-Idealni Efekti i signala integritet pitanja u
Elektrika
Andrew F. Peterson i Gregory D. Durgin
www.morganclaypool.com
ISBN: 9781598298253 meki
ISBN: 9781598298260 ebook

Nadam se da to može pomoći.

Mazz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back