[Moved] Pitanje o microprossor dizajnom temeljenom

M

mr_vasanth

Guest
Imamo mikroprocesor sa 16 bitnom adresnom linije i 32-bitni liniji podataka. Pretpostavimo da imamo samo 16KB memorije koja će se pristupiti ovim mikroprocesora. Da biste pristupili 16KB memorije adrese retka LSB 14 bita adresnoj liniji je dovoljno. No, ono što će se dogoditi ako mikroprocesor pokuša pristupiti neku lokaciju koja je izvan 16KB? Kako se treba postupati, dok smo napraviti procesor temeljen dizajn?

Ali ono što će se dogoditi ako mikroprocesor pokuša pristupiti neku lokaciju koja je izvan 16KB
To se može u velikoj mjeri ovisi o shemi adresa dekodiranja provodi u procesor i sklop dizajn?. Tipično, u stvarnom hardveru to možda nedefiniranog ili jednostavno zaokrenuti, obraćajući se isti provodi pohranu iznova i iznova.
Nisam siguran da ovaj thread pripada u "Electronic osnovna pitanja" odjeljak. Je procesor dizajn se obavlja u HDL? Ako je tako, mislim da bi se trebalo premjestiti nit na više odgovarajućem odjeljku. BigDog

Bok BigDog, Imate li ikakvu ideju kada ćemo ostaviti adresni prostor nedefiniran, kada ćemo zaokrenuti i kada ćemo pristupiti istom provodi pohranu. Ja samo želim dobiti uvid u razlike u arhitekturi smislu.

Uz 64K adresnog prostora, 16k sadašnjosti i gornje adrese linije ne dekodiraju, 16K jednostavno bi se ogleda četiri puta. Dakle, lokacija 16384, 32768, 49152 će biti isti kao i mjesto 0. Lokacije 16385, 32769, 49153 iste kao mjesto 1, itd. (sve dok ne dosegnete sljedeći Ogledalo područje). S ogledalom = ne 'kopija' od lokacije / memorija području, ali jedna te ista stvar "vidljivog" u nekoliko različitih mjesta. Dakle, napišite lokaciju 16384, pročitao da je vrijednost od 0 lokacije itd.

@ RetroTechie - Dobro objašnjenje. Ja sam zapravo imaju nekoliko ranom razvoju zajednice koji pokazuju takvo ponašanje. @ Mr_vasanth - Očito da se izbjegne ovaj zaokrenuti / zrcaljenje ponašanje sve adresna linija mora biti iskorišteno u dekodiranje shemu. Idem da se presele ovu temu na više odgovarajući dio jer osjećam tema je izvan osnovne elektronike. BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back