Mogu 555timer to učiniti?

C

col32

Guest
Gday sve,
Sam bio izvjedljiv kakva vremena uređaja bih zahtijeva (najjednostavnije bi bilo poželjno)...Također ...manje bolje

Trebam nekakav programator ili kombinaciju vremena za obavljanje niza zadataka u redu.
1.Power jedan krug za 10 sec ...onda isključiti ...tada
2.Power drugi krug za 2 sekunde ...onda isključiti ...tada
3.Power trećine sklop za 5 sekundi ...onda isključiti
(brojevi Ja sam koristeći samo su proizvoljni, ali se oko označiti)

Kakav vremena mogu to učiniti?Ima li kakvih online udžbenik?
Biste 555 brojilo, ili niz njih rade?

Bilo koji će biti korisne komentare mnogo poštovati!

Kaskadu 555s može obaviti taj posao ..
Pogledajte sljedeći post:
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=156314

Druga mogućnost je da se zaposli mikrokontrolera, ali Ja sam ne siguran ako želite slijediti ovaj put ..

Pozdravi,
IanP

Kaskadna 555: e će obaviti izigrati ali možete također koristiti 4.017 na taj način,
koja vam daje veću fleksibilnost (vidi primjer semafora):
http://www.doctronics.co.uk/4017.htm

bok
Predlažem da koriste male mikrokontrolera za napraviti ovaj posao kao što je (AT89c2051).
ima adv.taj u može promijeniti vrijeme jednostavno, jer je mekan roba kontrolira.
također nije expensiv.
ali ako u to graditi s hardverom, ako u ištanje to promijeniti bilo koju stvar u morati Chang u komponentama sebe
ovo je moje mišljenje
nadu da će korisno za u
salam
Ahmed
www.edaboard.com

Hvala vrlo velik dio za korisne replys.Ja sam u procesu rada izvan ograničenja u projektu I'm doing.Živjeli.

Moram se složiti sa Ahmedom.Dodao fleksibilnost UC će vam omogućiti da napravite promjene u proizvodnji softvera, a ne mijenjanje komponenti.Osim toga, s kristalno možete dobiti vrlo precizno mjerenje vremena.

S 555, morat ćete koristiti 1% komponente do dobili bilo kakvu točnost (greške množenje) ili koristiti multiturn trimer potentiometers za podešavanje odgode.ni pristup dodaje troškova i složenosti.

Isto tako, ako koristeći 555s, ja bih ga postaviti na taj način možete kalibrirati svakoj fazi odvojeno.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back