modem sučelje s mikro

P

pimr

Guest
bok,
Želim sučelje je sklop sa wavecom modem.my upit je ono što je korištenje DCD RI i igle u modem? Je li to program ankete za RI i RI je prisutna ako ga šalje na naredbe potrebne za prisustvovanje na poziv?Također, ako RTS / CTS koristi se za kontrolu protoka zašto je DTR / DSR obavezna.
hvala za pomoć
pimr

Ja sam jednostavno moje aplikacije kratki spoj RTS i CTS DCD a također i DTR.

Također nemojte koristiti RI.

Jednostavno korištenje RX, TX i GND možete potreban nivo prevoditelj poput MAX232 da conver od -12 do 5 volts razini.

Možete nadzirati sve od softvera, hardvera onemogućiti jednostavno rukovanje (putem AT naredbi) i potražite "RING" primio putem RX narediti da modem da biste odgovorili na poziv (slanjem "ATA").

Također je dobra ideja koristiti 9600 ili
19.200 bod, tako da je vaš mikro ne dobivam podatke prebrzo.

nada ovo pomaže

Zašto se RTS-u tražeći jasne za slanje podataka, što je jasno da Poslati (CTS) RTS je upit i CTS answear je također sredstvo za DTR signal spremnosti podatkovnog terminala, to kaže kad je spremna na terminalu ir prenositi, možete biti spremna poslati, ali ne, u get it?DRS je odgovor za DTR.

Ako želite napraviti obosmjeran komunikacija između 2 modemi kontrolira microcontrollers Predlažem koristiti u kontroli signale poput RTS-CTS i tako dalje, ako se koristi u izravnu vezu (ne postoji centralni telefonije na putu) i DCD RI navika biti potrebno.

Ako ne, možete postaviti RI signal za aktiviranje kontroler iz sna način, korištenjem ovog signala kao hardver prekinuti, u mogu biracckih previše, ali mislim da je najbolje rješenje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back