Modeliranje diferencirane mikrotrakasta prijenosna linija

R

rruss

Guest
Molimo oprosti moje neznanje, ja sam novi u vrlo HFSS i elektromagnetika nije moja specijalnost.Trebam modelu diferencirane prijenosna linija na FR4 supstratu.Sam proveo mnogo vremena pregledavajući tutorijali i primjere, ali izgleda da nitko ne obraća se suptilno nedoslednosti vidim u HFSS s obzirom na waveport / lumped luku definiranje i kako se odnose na rješenje vrsta, itd.

Kad sam grade moj model tako da se krajevi driven T-linija nalaze se na granici od modela (tako da mogu koristiti waveport), rezultiralo je s-parametri pokazuju otvorenu sklop s jednoga kraja na drugi.

Kad sam spakirati moje modela u "zraku" i postavite moj zračenja granice diljem model, mogu potaknuti jednu završenu prijenosna linija s lumped lukama i vidjeti rezultate u realnu S11 i S12 koristeći driven modalan rješenje tipa.U ovom slučaju portovi postavljeni su u model po mm ili tako.

Ovaj svibanj biti glup promatranje ...ali ne mogu definirati multi-terminal luke s više od jedne linije na integraciju lumped lukama na svim, a ja mogu samo stvoriti ih na waveports u driven terminal rješenje tipa (ne modalan driven).

Ja sam stvarno jako zbunjena kao rješenje do kojeg bi trebao biti tip I koristite, i kako da biste dobili točan model koristeći waveports sa 2 terminala.

Ako bilo tko ima jedan jednostavni model koji bi mogao pomoć mene, ja
bih zahvalan viđenje radni primjer.

Hvala.
-Russ

To je vrsta zbunjuju vaš post jer mikrotrakasta ne mogu
propagirati diferencijalni signali, mislim.

Od vaš post ja pretpostaviti da želite simuliraju diferencirane micriostrip.
Nejasno je da me koju verziju koristite HFSS, ali ipak:

Potražite na Edaboard pod EDA Knjige i preuzimanje nedavno objavljene knjige HFSS 9,2 Cijeli, oko 57 MB.

Looke u poglavlju 8, mislim da se zove SI (Signal Integritet), i naći "segmentni Ground" primjer.Slijedite upute ali ne čine osnov segmentirana (Ground plane podijeljenog u 2 dijela).Samo se jedan uninterupted pravokutnik.
Pogledajte rezultate i pokušati mijenjati model koji odgovaraju Vašem dimenzija.

Srdačan pozdrav

Fantomf4

Prvo: nema takve stvari ", diferencijalna mikrotrakasta"
Naizmjenice postoje i CPS CPW.CPS štand za Coplanar
Strip Line.It je bilanca prijenosna linija bez ikakvih zajedničkih
ground plane, sastoje se od dvije trake od bakra preko podloge.
Teoretski se neće propagirati zajedničku modu.
CPW je jedinstveno u tragovima na terenu sa strane i na dnu.
(dno tlo zrakoplovom mogu biti izostavljeni)

Drugo: Primjer je oko 8,2 ne-kontinuirana
povratni put i njegov utjecaj na vrijeme porasta i takvih.
Ako odbacite utor u zemlju avionom onda
postaju jednostavni mikrotrakasta.

Svatko, hvala za jedan dan informacije!

Na primjer u LVDS poglavlje 8 je sve detaljno sam potrebna.

-Russ

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back