možemo koristiti SCHOTTKY ispravljač umjesto diode Rectifier

N

nikhilele

Guest
Ja bih pitati ravno forwad
možemo koristiti 1N5822 ili sličnim umjesto 1N4001 ili sl.

nikhilele,
Za većinu aplikacija, odgovor je "Da".Međutim, postoje dva razmatranja koje svibanj imati utjecaja, ovisno o aplikaciji:
~
Obrnuti istjecanje Schottky dioda je općenito veći od konvencionalnih ispravljača.
~
Shottky diode obično imaju puno brži turn-off speed.To bi moglo rezultirati generacije viših amplituda visoke frekvencije EMI komponente.
Pozdravi,
Kral

i mi obvisiously mogu ih koristiti u našem normalnom ckt operaciju gdje možemo napona kapi i gdje želimo izolaciju.

nikhilele wrote:

i mi obvisiously mogu ih koristiti u našem normalnom ckt operaciju gdje možemo napona kapi i gdje želimo izolaciju.

žalostan za moj loš engleski jezik,
Želim reći da možemo koristiti schotty za napon kapi i izolacije,
izolacija tako preokrenuti trenutni protok, ali ne uvijek, kada je potrebno brzo može teći prema naprijed u odnosu na normalno dioda.

Općenito, glavni hightlights od Schottky dioda se brže vrijeme uključen, niži pad napona.Loša strana je veći obratna propuštanje struje, niži reverzni napon slomljena.

U načinu rada aplikacije prebacili napajanja, Schottky dioda ako se često koristi u slučaju niske struje visokog napona.

Osim toga, Schottky dioda se može koristiti kao RF detektor zbog svoje visoke frekvencije performanse.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back