Mjerenje PSRR & CMRR od Opamp

A

Anachip

Guest
Hi momački,

Kako izmjeriti CMRR i PSRR a OPAMP u kadenca alat.Molim objasnite mi detaljno način mjerenja oba ova parametra.

Hvala
Anachip

PSRR za mjerenje
koristiti jedinstvo opamp.fix dobitak na ve I / p na analogni ground.at VDD dati ac 1V i pokrenite simulation.trace su o / p frekvencija domain.suppose na vašem DC o / p is-60dB, uour psrr je 60dB . možete konzultirati allen hollberg knjigu.
molimo kliknite na gumb pomoglo ako je stvarno pomogla u.

Za PSRR simulacija, općenito superpose jedan AC izvor signala na izvor napajanja (AC izvor je seriju s izvorom napajanja),
a zatim do prolazan analiza, zemljište je vacuum cleaner (u Amplituda AC izvor signala) i Vo (u iz OPA).Od val vacuum cleaner Vo a, možete dobiti vacuum cleaner / Vo,
njena vrijednost je psrr db.
Za CMRR simulacija, možda u odnose se na sliku.
Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli u ovom prilogu

CMOS Anolog Circuit Design by P E. Allen, stranice 313-315

Quote:

avinashPSRR za mjerenje

koristiti jedinstvo opamp.fix dobitak na ve I / p na analogni ground.at VDD dati ac 1V i pokrenite simulation.trace su o / p frekvencija domain.suppose na vašem DC o / p is-60dB, uour psrr je 60dB . možete konzultirati allen hollberg knjigu.

molimo kliknite na gumb pomoglo ako je stvarno pomogla u.

Hi puyeng,
.

Kao avinash rekao, ja sam na / p analogna
je fiksni na terenu.U ovom slučaju, to bi trebao biti zajednički način napona koji treba izvršiti unos transistors boravak u zasićenje.

Nadam se da vam pomaže ^ _ ^

pozdravi,
jordan76

Ow ..štektanje ..hvala jordan76

btw,
svibanj li pitati neka druga pitanja na ovu temu?

Ive 'bio događaj PSRR simulacija uz definiciju: PSRR-Av. = (vss = 0) / Ass (vin = 0)
to znači da kad sam mjeru Av., i stavili na sam signal ac / p ve jedinstva dobit op amp, i kad sam mjeriti Ass, i stavi ac signala na vss.je da je ispravan način za to?
Što je vrijednost frekvenciju kad ljudi kažu psrr na visoke frekvencije? je to na GBW od otvorenih petlji op amp?što psrr vrijednosti na GBW smatra se visoka?
mi treba da se poboljša psrr moje op amp, ali budući da je najviše utječe Av., a ne samo ja mogao provoditi tehnika odmah.

veseli odgovore.hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back