Mjerenje međuinduktivitet između induktora

M

matte87

Guest
Hi svatko, Im 'težak za mjerenje međuinduktivitet između dva induktora koristeći mrežni analizator. Da biste to postigli, pratim dvije luka i postupak umjeravanja nego što sam mjeriti S i Z parametri. S obzirom na generički krug dvije zavojnice zajedno, ja bi se očekivati ​​da međuinduktivitet vrijednost "skriven" u Z12 / Z21 parametar i da se može naći pomoću formule: M = Z12 / (2 pi freq), budući da u Teorija je čisto imaginarni Z12. Ono što sam pronašao je pravi dio koji je gotovo konstantna u širokom rasponu frekvencije (≈ 500 Ω) i imaginat dijela čime se povećava kako se i očekivalo. Mogu zanemariti Z12 (Real) i koristite formulu da se parametar M? Vas Thak jako puno! Mat

bitno M = lika (Z12) / kutno freq. Dakle, odgovor je da.

Pozdrav, može li molim vas objasniti zašto je M = Z12 / (2 pi freq)? Ja sam početnik u EMC. Molimo objasniti detaily. Puno hvala.

Pozdrav, možete li objasniti zašto je M = Z12 / (2 pi freq)? Ja sam početnik u EMC. Molimo objasniti detaily. Hvala vam puno.
Hi Laren, odnos proizlazi iz definicije matrice impedancije Z jednog kruga koje se sastoji od dva povezana induktora. Budući da je ovo 2-lučki sustav, što će imati 2x2 matricu koja opisuje sustav: (V_1 V_2) = [Z] * (I_1 I_2). Ako pišete odnos između napona i struja u dva lučkog sustava naći ćete nešto poput (zanemarujući parazitska kapacitivnost, as obzirom otpor): V_1 = (R1 + jwL1) I_1 tipke + jwM * I_2 V_2 = (R2 tipke + jwL2) I_2 tipke + jwM * I_1 Gdje R1 i R2 su parazitske otpori dviju induktora, L * auto induktivitetu i w = 2pif. Ponovno napisati taj odnos u "Matrix-modu" i da otkrijete da Z12 = jwM i očito M = Z12/2pifreq. Imajte na umu da Z12 Z21 = od međuinduktivitet između induktora je isti. Bests

Hvala ti puno. mat imam dodatno pitanje za vas. ne Z11 Z12 Z21 Z22 se odnose na S11 S12 S21 S22, odnosno? Ja sam zbunjen što parametar S točno znači. I Hava mrežnog analizatora pri ruci. Ali ja ne znam tko bi ga koristiti za izdvajanje međuinduktivitet. Molim Vas da ga objasniti za mene? Hvala ti puno.

NE, definicija S i Z parametri potpuno je drugačija. S-parametri su naširoko koristi u RF i oni definirani na teoriji dalekovoda (koeficijent refleksije i sl. ..). Kada frekvencija ide gore i valna duljina smanjuje, mreža bi trebala opisati distribuiranim parametrima .. Predlažem da na studij, to nije najbolje mjesto gdje naučiti ove stvari. U svakom slučaju, vjerojatno ste mrežni analizator može dati i Z parametri (to je bio moj slučaj .. pokušati gledanjem u mogućnosti). Ako imate samo S-parametara možete koristiti pretvorbi tablice za izračunavanje Z-parametre: http://en.wikipedia.org/wiki/Impedance_parameters # Relation_to_S-parametri ima lijep dan

JA stvarno poštovati ono što su meni objasnili. Hvala Vam. Želim vam ugodan dan previše

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back