mikser

F

fahsa

Guest
Želim upconvert 100 MHz signal 2,25 GHz.Je li netko dobio ideje o tome kako dizajnirati mikser za to.Može jedan mikser ili ne trebam više od jednog mikser pozornici.Ja sam pokušava crtati jednu uravnoteženu dioda mikser.Koji hibrid trebam koristiti, mješač s ili granu-line.Kako bih trebao riješiti problem propusnost hybrd.

Jedna stvar koja kontrolira svoj dizajn ako je 100 MHz i 2,4 GHz signal pokriva širok raspon frekvencija.Imat ćete dosta problema s miješanjem slike kao što je to.Tada s feedthrough jednog uravnoteženog mikser stvari će se pogoršati.Jeste li mislili na transformator-dioda prsten tipa mikser?

Da biste dobili osloboditi od hrane kroz slike i problemi bih predložiti dvostruko metoda pretvorbe.Ako ga ispravno dizajn lokalni oscilator za mješalice mogu biti isti (i frekvencija).

Pojasna širina Rat-utrku ili branchline sprežnik koristeći quarterwave dalekovoda je uzak zbog imovine od dalekovoda.
Ako želite širok bandwidth, a zatim pomoću transformatora balun.Možete dobiti više širok bandwidth.

BR.

Ovaj uski bandwith je prednost za vas.Sada samo neželjeni izlaza će se na feed putem od dva signala ide u mikser i neželjene miješanje proizvoda.

Morat ćete napraviti izračune raznih tipova filtera (rezonatora) i koliko ih stanjiti tih neželjenih rezultata i usporedbu da se sistem specifikacija.Ako ne možete nagrada specifikaciju u jednom pretvorbe, morat ćete koristiti dva.

Vaša aplikacija je vrlo blizu radioamaterski projekta: 13cm da 2m transverter.
Da li weba za ovu definiciju, i naći ćete mnogo primjera.Sjećam se, davno sam napravio nešto ovako, za korištenje na amaterskim satelita.

U vašem slučaju jedini problem koji ćete imati nakon gore-konverzije, je kako odbaciti razine LO (u Vašem slučaju 2.15GHz i 2.35GHz) iz željenog signala (2.25GHz).Morat ćete provesti vrijeme u nekim kvaliteta filtera.

Što o hibridni sprežnik.Ja sam težak to izbjeći tranformer balun, jer je obično teško dizajn ili dobiti tranformer sa potrebna koeficijent sprezanja i induktivnosti.

Za filter, Ja sam koristeći mikrotrakasta zajedno linijski filtar.Je li u redu

fahsa wrote:

Za filter, Ja sam koristeći mikrotrakasta zajedno linijski filtar.
Je li u redu

Što o hibridni sprežnik.Ja sam težak to izbjeći transformator balun jer je teško dizajn balun imaju potrebna induktivnost i spojka co-efikasna.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back