mikrovalna, antena

R

rash03

Guest
bok
I Design apertur spojena antena za C-Band.ground plane visina 0.762mm, hraniti linija 11.5mm dužine, širine 2.32mm, slučajni lenght / širina 17mm je s = 2.2.
ja dobiti visok VSWR pri 5,6 Hz.želim smanjiti that.ε

Zvuči kao da se pokušavate uskladiti mikrotrakasta antena.To je praktična da biste dobili na -10 do -15 dB raspon za S11.Lasica riječ je odgovor da je moguće dobiti puno niže na bilo određenu frekvenciju.

Try looking at feedline i dopuniti dužine da vidi da li da promjene svoje utakmice.Pokušajte premjestiti ih u odnosu na otvoru ili mijenjanje njihovih dimenzija.Također možete promijeniti dimenzije otvora malo.Što bih tražiti je dio antene koji modifys odraz i neki eksperiment kako bi vidjeli koji način promijeniti dimenziju.

Ako imate simulator, koristite taj.Inače, role i trake od bakra exacto nož su tradicionalni tuniing alat ..

Biti siguran to držati oko na uzorcima i osjetljivost.Lako je dobiti dobru utakmicu, dok trashing karakteristike antene.Ne samo napjev za nisko S11.

hvala u.
ja ie3d korištenje softvera.našto ja smanjene dimenzije bw als je smanjen.ako je incresed ja incresed dimenziju bw.želim rasponu 4,8 do 6 GHz za VSWR <2.šta treba ja činiti.

Ako je ovo antena povećava dielektrični debljine i / ili smanjuje dielektrična konstanta povećati propusnost.

Patch antene su obično manje od 15 do 20% propusnosti tako da vam je dizajn uzimajući u teško teritoriju.To je praktično dobiti širi bandwidth, ali to će trajati neko briga.
50% širina pojasa je moguće.

IEEE Transactions on Antennas Propagation je i bogatstvo ako informacije o tome kako povećati propusnost krpa.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back