mikrokontrolera komunikaciju

M

mdeepamenon

Guest
mikrokontrolera s dva različita takta frekvencije moraju komunicirati sa svaki ostali koristeći I2C protokol.što će biti sat frekvencije usvojila sustav?

Hi mdeepamenon
procedure will 'slow down' the faster clock to suit the speed of the slower clock in any single transmission.

Ako ste pročitali ja ˛ C kupca vidjet ćete da će se postupak sinkronizacije sata
'usporavaju' brži sat tako da odgovaraju na brzinu sporijeg sata u bilo koji prijenos.To je osmišljen kako bi se omogućilo brzo i sporo uređaja za komunikaciju na istoj sam ˛ C autobus.Pogledajte Philips Ja ˛ C specifikacija odjeljak 8.1.

Philips Ja ˛ C Spec.Siječanj 2000 (39340011.pdf):
http://www.semiconductors.philips.com/acrobat/literature/9398/39340011.pdf

Vi svibanj naći ovu lakše čitanje
http://www.esacademy.com/faq/i2c/rado čitam ...Polymath

halo prijatelj ne mislite serijsku komunikaciju (RS232) način je dovoljno za komunikaciju između dva LC.koliko ja znam da je vrlo jednostavan za korištenje ove tehnike nego bilo koja druga

JA preferirati korištenje od SPI serijski ako želim napraviti komunikaciju za dvije microcorntrollers iako to treba više nego pin serijski.Ja predlažem vam da koristite SPI.

Hi rooftop,

Zašto radije SPI od communincation Serijski (RS-232)?Mislim da će nam dati neke objašnjenje za svoju sklonost, sigurno ćemo ga poštovati puno.

JA preferirati SPI jer to 'ne ovise o baudrate, postavljanje brzina prijenosa podataka je kompleks jednom, ako nemate utakmicu xtal ali s špijun trebate samo vidjeti specifikacije vašeg mikrokontrolera i to je lako ako imate isti mikrokontrolera. i po mom mišljenju ima puno mikrokontrolera sa SPI integriran u to vrijeme, tako da se čini lakšim za postavljanje.

To je moja sklonost molimo Vas da bilo kakve povratne informacije, ako sam u krivu.

Srdačan pozdrav

deepu_ttc wrote:

halo prijatelj ne mislite serijsku komunikaciju (RS232) način je dovoljno za komunikaciju između dva LC.
koliko ja znam da je vrlo jednostavan za korištenje ove tehnike nego bilo koja druga

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back