Mikrokontroler sa sjedištem infracrvenu REMOTE CONTROL

A

aamiralikhoja

Guest
Trebam shematski irfra crvenog daljinskog upravljača na temelju 89c51 ili 89c2051 mikrokontrolera, krug sposobni Podešenja brzinu ventilatora i radi na 220 V

ja bih preporučio da počnete s PIC mikrokontrolera. i otići na http://www.winpicprog.com za velike serije tutoriali o PIC mikrokontrolera. možete pronaći upute na IC tamo. uz udžbenik stranica ima i besplatne programer shema i besplatni softver za programiranje i Forum.

Koristite Atmel ATtiny 26 Njegova savršen za taj posao. Postoje daljinski upravljač APP-bilješke na atmels stranice onda možete ići na ATmega8/16/32 ako vam treba više Flash / bingo

Provjerite MCU od Zilog. su posvećena uređaj za IR kontrolu.

[Quote = aamiralikhoja] Trebam shematski irfra crvenog daljinskog upravljača na temelju 89c51 ili 89c2051 mikrokontroler, sklop u stanju Podešenja brzinu ventilatora i radi na 220 V [/quote] Ako sam ja ti, i vjerojatno će koristiti normalno Sony daljinski upravljač dostupan u trgovinama, a zatim izgraditi samo prijemnik. U 89c51 danas su vrlo jeftine, mislim da je to dobar izbor. Ali ja bih preporučio Atmel 89S51 ili 89S52, koji već podržava ISP programiranje. Stoga programiranje tih uređaja će biti puno lakše. Oni su još uvijek jeftina, otprilike isto kao 89c. Koristim AEC_ISP.exe programirati tih uređaja. Nažalost ja ne mogu dati bilo kakve prijedloge još uvijek o tome kako dešifrirati IR daljinski upravljač signale koristeći AT89c51. Molimo google za sebe, vjerujem da ima mnogo. Vaš je fan AC motor, zar ne? Kontroling takve motore može zahtijevati frecuency i dužnost ciklus kontrolu valnog oblika. Ja nemam iskustva u motorima na izmjeničnu struju, ispričavam se.

sučelje između mikro i AC 220 V trebate optički sprežnik ANG pokušati kontrole motora koristeći metodu faze brod

Zašto ne koristiti IC Sharp dekodiranja modul ... GP1UDxx .. oni svi primaju za vas prilično puno. Izbor mikro je nevažno IMO.

Ako imate HP48 kalkulator možete koristiti kao IR daljinskom upravljaču. To je vrlo lako za reprogram softver za vaše potrebe. Ako se dobro sjećam pravo softver se zove 'daljinsko'. Samo procjena, ep20k.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back